Hlavní obsah

Hvězdný basketbalista Durant navzdory sporům zůstane v Brooklynu

Hvězdný basketbalista Kevin Durant zůstane v Brooklynu, i když podle amerických médií chtěl odejít kvůli nespokojenosti se sportovním směřováním klubu. Dvojnásobný vítěz NBA, mistr světa a trojnásobný olympijský šampion se na pokračování v týmu, v němž působí od roku 2019, dohodl na schůzce s hlavním trenérem Stevem Nashem, generálním manažerem Seanem Marksem a majiteli týmu. Nets to oznámili v tiskové zprávě.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Basketbalista Kevin Durant na archivním snímku.

Článek

Durant na konci června požádal o výměnu a spekulovalo se, že by mohl odejít do Bostonu Celtics, Miami Heat nebo Toronta Raptors. Nakonec názor změnil. "Steve Nash a já jsme se společně se spolumajiteli Joem Tsaiem a Clarou Wu Tsaiovou setkali včera s Kevinem Durantem a (jeho manažerem) Richem Kleimanem v Los Angeles. Dohodli jsme se, že budeme pokračovat v našem partnerství. Soustředíme se na basketbal, myslíme na jeden společný cíl - vytvořit stabilní klub, abychom přinesli trofej do Brooklynu," uvedl generální manažer Marks.

Nets v minulé sezoně vypadli už v prvním kole po jednoznačné porážce 0:4 s Bostonem. Brooklyn navíc v průběhu ročníku vyměnil jinou superhvězdu Jamese Hardena do Philadelphie 76ers.

Před rokem podepsal Durant s Nets čtyřletou smlouvu na 198 milionů dolarů. V příští sezoně by si měl vydělat 42,97 milionu. V minulém ročníku měl průměr 29,9 bodu, 7,4 doskoku a 6,4 asistencí na zápas.

Reklama

Související témata: