Hlavní obsah

Krádež! Kouč nepovoleným zákrokem zasáhl do hry a ovlivnil zápas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalisté Brooklynu porazili ve středečním zápase NBA domácí Washington velice těsným rozdílem 119:118. Je dost možné, že výsledek ovlivnil i nesportovní zásah asistenta trenéra Nets Davida Vanterpoola, který krátce před koncem hry zasáhl rukou do přihrávky Washingtonu. Žádný z rozhodčích zákrok neviděl a nic platné nebyly ani protesty hráčů, zejména Kyla Kuzmy.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Utkání Washingtonu s Brooklynem poznamenal pro domácí jeden nepříjemný moment-

Článek

K zákroku došlo ve čtvrté čtvrtině necelých šest minut před koncem hry za stavu 109:103 pro hostující Nets. Washingtonský Spencer Dinwiddie vyslal přihrávku do levého rohu před hostující lavičku na Kyla Kuzmu. K němu se však přihrávka nedostala. Do hry totiž vstoupila Vanterpoolova ruka.

Zasáhl míč a přihrávku odrazil. Rozhodčí si však zákroku vůbec nevšimli, i když hráči, zejména Kuzma, horlivě protestovali. Hosté se dostali do protiútoku, ze kterého sice koš nepadl, ale tento moment významně ovlivnil závěr zápasu, protože Wizards přišli o bezprostřední možnost zakončit útok.

Kdyby totiž rozhodčí zákrok viděli, mohli by odpískat technickou chybu, Washington by házel jeden trestný hod a získal by míč. Není divu, že po porážce o pouhý jeden bod byli hráči Wizards pořádně naštvaní. „Za tu dlouhou dobu, co jsem u basketbalu, jsem ještě nikdy nic takového neviděl. Nikdo není dokonalý, ale v takovémhle zápase lze něco takového těžko akceptovat," čertil se domácí asistent trenéra Joseph Blair.

Reklama

Související témata: