Hlavní obsah

Krejčí byl během rehabilitace zařazen na soupisku farmy Oklahomy

Oklahoma City

Basketbalista Vít Krejčí byl během rehabilitace po zářijové operaci kolena zařazen na soupisku záložního týmu NBA Oklahoma City Thunder, který si českého rozehrávače vybral v listopadu na 37. pozici draftu. Do mužstva Oklahoma City Blue hrajícího G-League se přesunul oficiálně ze španělské Zaragozy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vít Krejčí na archivním snímku během odletu basketbalové reprezentace na MS 2019 do Číny.

Článek

"S Vítkem jsme v neustálém kontaktu, rehabilitace probíhá podle plánu. Pracujeme na jeho zdravotní kondici a brzkém návratu na hřiště," uvedl hráčův agent Phillip Parun ze společnosti PPGSport/Octagon.

Dvacetiletý Krejčí si v duelu španělské ligy proti Realu Madrid 25. září přetrhl přední zkřížený vaz v koleni. Při operaci se zjistilo, že má poškozené i oba menisky. Doba jeho rekonvalescence se odhadovala na osm až dvanáct měsíců.

Krejčí byl draftován jako pátý český basketbalista v historii. Dvacetiletého rodáka ze Strakonic si vybral ve druhém kole Washington, ale vzápětí jej vyměnil do Oklahoma City.

Draftem NBA prošli dosud čtyři Češi, kteří se také jako jediní v soutěži objevili. Jiřího Zídka mladšího si vybralo v roce 1995 na 22. pozici Charlotte, o sedm let později si zvolila na 15. místě Philadelphia Jiřího Welsche. V roce 2011 byl šestkou draftu díky zájmu Washingtonu Jan Veselý a stejný klub si před osmi lety vybral na 32. pozici Tomáše Satoranského, současného hráče Chicaga.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články