Hlavní obsah

Krejčí má doma husinu. Zabil nás útočný doskok Poláků, se Srby musíme být lepší, říká

Jako jediný z českých basketbalistů Vít Krejčí úvodním zápasem evropského šampionátu proti Polákům debutoval na velké akci a 22letému rozehrávači silný zážitek kalila jen porážka rozdílem patnácti bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Vít Krejčí a Michal Michalak z Polska během utkání ve skupině D v rámci Eurobasketu 2022, hrané 2. září 2022 v O2 Areně v Praze.

Článek

„Před zápasem jsem měl úplně husinu. Byl to neskutečný moment vyběhnout před našimi fanoušky, zahrát si před rodinou, před kamarády. Lidí přišlo už v pátek opravdu hodně a když se vyhecujeme, tak nám strašně pomáhají," vyznal se hráč Oklahomy.

„Samozřejmě, že bych chtěl, aby utkání dopadlo jinak. Není důvod ale teď věšet hlavy. Máme ještě čtyři šance na nápravu," neztrácel optimismus Krejčí. Důvod premiérového nezdaru viděl v doskoku, Poláci pod košem získali dvanáct míčů víc než český tým. „Hlavně jejich útočný doskok nás zabil. Několikrát se stalo, že už jsme balón po jejich odražených střelách skoro měli, oni ho ale zase získali a z toho dávali jednoduché koše," líčil Krejčí a litoval spousty chyb ve hře reprezentantů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vít Krejčí se snaží proniknout polskou obranou.

Zápasem s Poláky nastavená rekordní domácí návštěva na mužskou reprezentaci (10 992 diváků) se posune už v sobotu. Souboj Česka se Srbskem je vyprodaný, v O2 Areně může být až třináct tisíc lidí a fanoušci obou týmů dokáží udělat pořádný randál. „Musíme těžit z atmosféry. Srbsko je fakt těžký soupeř, ale my vždy hrajeme líp, když nejsme favoriti," vykládal Krejčí.

Reklama