Hlavní obsah

LA Lakers - Atlanta 94:99Lakers se zranil James. Ještě jsem ho neviděl takto křičet, řekl jeho spoluhráč

Los Angeles
Aktualizováno

Basketbalisté Los Angeles Lakers prohráli v NBA s Atlantou doma 94:99 a navíc přišli o svou hvězdu LeBrona Jamese, který si už v první půli poranil kotník a odstoupil. Zatím není jasné, jak je zranění vážné a jak dlouho bude obhájcům titulu chybět. Mimo hru už je druhá z hlavních opor týmu Anthony Davis.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Forward Lakers LeBron James (uprostřed) si velmi bolestivě poranil kotník

Článek

James stihl odehrát deset minut, pak při souboji o míč do něj skočil Solomon Hill a James s bolestivou grimasou spadl na zem. "Od Hilla to byla nebezpečná hra. Rozhodčí to měli posoudit přísněji než jen odpískat faul," řekl Jamesův spoluhráč Montrezl Harrell.

Po chvíli se James zvedl a ještě se zkusil vrátit na pár vteřin do hry. Dokonce trefil trojku, čímž prodloužil svůj rekord soutěže v podobě 1036 zápasů s alespoň deseti body. Pak si ale vzal time out a odešel do šatny. Cestou naštvaně odhodil židli. "Nic mě nenaštve víc, než když nemohu být na hřišti pro mé spoluhráče. Jsem z toho zničený. Ale začíná má cesta, abych se vrátil rychle, jako kdybych nechyběl," uvedl James na sociálních sítích.

Šestatřicetiletá hvězda naposledy chyběla delší dobu před dvěma roky, kdy James vynechal 17 zápasů kvůli tříslům. "Muselo ho to hodně bolet, protože jsem ho ještě neviděl takto křičet," popsal Kyle Kuzma.

Nálada v týmu Lakers šla dolu, což se projevilo i na výkonu zejména ve třetí čtvrtině, kdy minuli prvních 11 střel a Atlanta získala rozhodující trhák. Připsala si tak už osmou výhru za sebou pod novým trenérem Natem McMillanem. John Collins k tomu přispěl 27 body a 16 doskoky.

Atlanta se dotáhla na čtvrté místo Východní konference, třetí jsou s velkým náskokem Milwaukee Bucks, kteří porazili San Antonio 120:113. Janis Adetokunbo táhl tým za šestou výhrou v řadě 26 body a svým maximem v sezoně 15 asistencemi.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Sacramento nestačilo na Philadelphii a prohrálo 105:129

Na prvním místě Východní konference zůstala Philadelphia, jež si snadno poradila se Sacramentem 129:105. Sixers rozhodli už v první čtvrtině, ve které nastříleli 42 bodů a získali více než dvacetibodový náskok. Tobias Harris dal 23 ze svých 29 bodů právě v klíčovém prvním poločase. Philadelphia přitom hrála oslabená o dvě hvězdy Joela Embiida a Bena Simmonse.

Foto: Brandon Dill, ČTK/AP

Golden State Warriors gprohráli s Memphisem 103:111

"Nemá smysl řešit, že nám někdo chybí. Já to pokaždé beru jako osobní záležitost, když si lidé myslí, že nemůžeme vyhrát bez našich hvězd. Já ale vím, jak dobrý tým máme. Máme naši kulturu a systém, který funguje, když ho dodržujeme a věříme mu. Jsme sakra dobrý tým," prohlásil Harris.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

LA Clippers porazili Charlotte téměř o třicet bodů

Rychlý nástup do zápasu přinesl výhru také Los Angeles Clippers, kteří přehráli Charlotte 125:98 a na čtvrtém místě Západní konference se přiblížili třetím Lakers. Paul George zaznamenal 21 bodů a 10 asistencí.

Reklama