Hlavní obsah

Nejlepší trenér NBA Williams uzavřel novou dlouhodobou smlouvu s Phoenixem

Phoenix

Vítěz základní části uplynulé sezony NBA Phoenix se dohodl na nové dlouholeté smlouvě s Montym Williamsem, který byl letos v zámořské basketbalové lize vyhlášen nejlepším trenérem roku. Padesátiletý kouč vede mužstvo od roku 2019 a původní kontrakt měl ještě na dva roky.

Foto: @Suns, Twitter

Hráči Phoenixu Deandre Ayton (vlevo) a Chris Paul se radují z vítězství po zápase s LA Clippers. Jejich trenér Williams zůstává u týmu dál.

Článek

Před jeho příchodem Suns devětkrát za sebou chyběli v play off. V první sezoně pod vedením Williamse jim vyřazovací boje ještě také unikly, ale loni už se Phoenix dostal až do finále, v němž podlehl Milwaukee.

Letos 64 výhrami v základní části vytvořil klubový rekord a do play off šel v roli nasazené jedničky. Ztroskotal však už ve druhém kole na Dallasu.

Williams dříve jako hlavní trenér působil v letech 2010 až 2015 v New Orleans, v roli asistenta pracoval v Portlandu, Oklahomě a Philadelphii. Jako asistent se podílel také na zlatých medailích americké reprezentace na mistrovství světa v roce 2014 a na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Reklama