Hlavní obsah

Nejslabší tým NBA Detroit povede Williams, má dostat rekordní smlouvu

Novým trenérem aktuálně nejslabšího týmu NBA Detroitu se podle zámořských médií stane Monty Williams, a jak uvedla stanice ESPN, Pistons z něj udělají nejlépe placeného kouče v historii zámořské ligy. Jednapadesátiletý Američan se s klubem dohodl na šestileté smlouvě na 78,5 milionu dolarů (1,7 miliardy korun) a podle The Athletic by v případě uplatnění opcí na další dvě sezony mohla částka dosáhnout až 100 milionů včetně bonusů.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Derrick White (vpravo) z Bostonu v souboji s Bam Adebayem z Miami (ilustrační foto).

Článek

Williams v květnu skončil po čtyřech letech na lavičce Phoenixu, s nímž předloni hrál finále, ale letos stejně jako loni se Suns vypadl ve druhém kole play off. Za minulý ročník obdržel ocenění Trenér roku, ve Phoenixu měl smlouvu ještě na tři roky.

Detroit bude Williamsovým třetím působištěm v NBA v roli hlavního kouče, dříve vedl také New Orleans. Jeho úkolem bude nasměrovat klub trojnásobných šampionů na cestu zpět na výsluní. Pistons v této sezoně vyhráli jen 17 zápasů, za posledních patnáct ročníků jen třikrát postoupili do play off, ale nevyhráli v něm ani zápas. Williams se stane nástupcem Dwanea Caseyho, který v dubnu po skončení základní části odstoupil.

Reklama

Související témata: