Hlavní obsah

Pardubice porazily Děčín v prodloužení, rozhodne sedmý zápas

Basketbalisté Pardubic si v ligovém semifinále s Děčínem vynutili rozhodující sedmý zápas. Na domácím hřišti v pátek před zaplněnou halou zvítězili 81:78 po prodloužení a vyrovnali sérii na 3:3. O postupujícím se rozhodne v neděli v Děčíně, kde Válečníci drží ve vyřazovacích bojích neporazitelnost.

Foto: bkpardubice.cz

Basketbalisté Pardubic srovnali v semifinále s Děčínem krok.

Článek

V úporné bitvě činil v prvním poločase, který vyhrály Pardubice 33:31, rozdíl ve skóre maximálně tři body. Největší náskok v zápase si dokázal vybudovat Děčín, když po Kroutilově trojce 2:19 minuty před koncem čtvrté čtvrtiny vedl 71:64.

Domácím se ale povedlo snížit na dva body a minutu před klaksonem přišel zásadní okamžik zápasu. Waltonovi sudí odpískali při nájezdu útočný faul a pro děčínského lídra po páté osobní chybě zápas skončil. Nejlepší pardubický střelec Dickerson vzápětí vyrovnal a v prodloužení už měli Východočeši navrch. Hosté jen marně dotahovali ztrátu. Kroutil 12 sekund před koncem snížil na rozdíl dvou bodů, Dickerson pak zahodil tři trestné hody, ale čtvrtý už proměnil a zpečetil výhru Pardubic.

Dickerson byl s 23 body nejlepším střelcem utkání. Za Děčín dal o bod méně Matěj Svoboda, Walton měl 18 bodů, sedm asistencí a pět doskoků.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 6. zápas
Pardubice - Děčín 81:78 po prodl. (13:13, 33:31, 54:50, 71:71)
Nejvíce bodů: Dickerson 23, Čolak 11, Vyoral a Švrdlík po 10 - M. Svoboda 22, Walton 18, Kroutil 12. Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata: