Hlavní obsah

Vyoralová po výhře nad Velkou Británií: Každý cítí, že tu roli v týmu má

Rozehrávačka Tereza Vyoralová byla se 14 body nejlepší střelkyní při vítězství českých basketbalistek v přípravném utkání s Velkou Británií (66:48) a statistiku ovládla díky sérii čtyř trojek, které trefila ve třetí čtvrtině během 157 sekund. Podle devětadvacetileté hráčky USK Praha bylo po čtvrteční vysoké výhře nad Britkami 98:44 těžší se popasovat v odvetě se zónovou obranou soupeře.

Tereza Vyoralová na archivním snímku

Článek

Vyoralová si nevybavila, že by v poslední době trefila čtyři trojky ze čtyř pokusů. "Podle mě tuhle sezonu rozhodně ne. Jsem ráda, že mi to tam konečně padlo a mohla jsem týmu pomoct. Do té zóny jsme se dneska docela trápily. Bylo to podle mě docela vidět a jsem ráda, že jsme to ubojovaly," řekla Vyoralová novinářům.

Hru proti zónové obraně brala jako dobrý test před šampionátem v Tel Avivu a Lublani. "Podle mě jsme včera i líp bránily, takže se do zóny ani tolik nedostávaly. Tu poslední čtvrtku jsme se i trošičku trápily. Musíme teď ten poslední týden pracovat, protože podle mě na Evropě budou ještě hrát možná i kvalitněji tu zónu, takže na to musíme být připravené líp," prohlásila Vyoralová.

Od Britek, které na ME také nebudou chybět, čekala více. "Určitě jsem nečekala, že první zápas bude o padesát. Věděla jsem, že dnešní zápas bude úplně jiný. Přišlo mi, že k tomu včera nepřistoupily úplně na sto procent, ale i tak jsem si myslela, že budou kvalitnější tým. Někdo mi říkal, že jim tam ještě někdo chybí. Uvidíme, jaké budou na Evropě," podotkla Vyoralová.

Z pěti zápasů čtyři výhry

Češky mají za sebou i turnaj v Istanbulu a z pěti zápasů v přípravě čtyři vyhrály. Před duely s Velkou Británií porazily Turecko (83:70), Německo (56:51) a podlehly jen Lotyšsku (67:83). Forma se před vrcholem sezony podle Vyoralové ladí.

"Už se to začalo střídat trošku jinak, než to paní trenérka střídala v Turecku. Určitě se ladí a i ty tréninky vypadají trošku kvalitněji. Máme už jen týden a s tím musíme pracovat, abychom tam přijely co nejlíp připravené," uvedla Vyoralová.

Cítí, že z týmu vyzařuje pohoda. "Každý cítí, že tu roli v týmu má, i když jde z lavičky, takže se na hřišti cítí super. I když dneska to trošku vázlo, ale k tomu ty přípravné zápasy jsou, abychom se podívaly, kde co můžeme zlepšovat. Každý se nemusí na tom hřišti ničeho bát," prohlásila Vyoralová.

Příští týden ve středu a ve čtvrtek sehrají Češky ještě dva duely se Slovenskem. "Já čekám, že to bude vyrovnanější. Slovenky budou lepší než Velká Británie. Určitě mají za sebou víc zápasů, Britky mají tak pět dní spolu. Budou určitě víc sehrané, bude to tvrdé a pro nás super test," dodala Vyoralová.

Reklama