Hlavní obsah

Houston - Washington 107:88Wall v NBA zazářil proti bývalému týmu

První utkání proti bývalému týmu Washingtonu vyšlo v NBA rozehrávači Johnu Wallovi na výbornou. Jeho Houston přehrál Wizards jasně 107:88, přičemž třicetiletý basketbalista k vítězství pomohl 24 body a pěti asistencemi. Na druhé straně zápas nevyšel Russellu Westbrookovi, jenž sice nasbíral 19 bodů, 11 doskoků a sedm asistencí, ale prohrál v sezoně poosmé ze svých devíti vystoupení.

Foto: Carmen Mandato, Reuters

John Wall z Houstonu slaví úspěšný tříbodový pokus v utkání NBA proti Washingtonu.

Článek

Oba celky si hvězdné rozehrávače vyměnily před sezonou - a prozatím si nové angažmá pochvaluje především Wall. "Nehrál jsem předtím dva roky, takže tohle je zábava. Být někde, kde o vás stojí, je k nezaplacení a Rockets mi to dokazují od prvního dne," řekl po zápase novinářům.

Wallovi sekundovali nedávno příchozí z Indiany Victor Oladipo s 20 body a pěti doskoky a Eric Gordon, jenž z lavičky přispěl také 20 body. Rostoucí zlepšení potvrdil pivot DeMarcus Cousins, jenž za 33 minut na palubovce zaznamenal 19 bodů včetně čtyř úspěšných trojek a 11 doskočených míčů.

Hostům, kteří z perimetru stříleli s úspěšností 19 procent, nestačilo ani 33 bodů Bradleyho Beala. Trenér Scott Brooks nebyl spokojen, ačkoli mu chybělo kvůli bezpečnostním opatřením proti covid-19 šest hráčů základní rotace. "Dělali jsme chyby a neproměňovali jsme důležité střely," zlobil se.

Atlanta vybojovala čtvrtou výhru z posledních pěti duelů, tentokrát v poměru 108:99 proti Clippers. Výrazně jí pomohli dva muži: Trae Young, který nastřádal 38 bodů včetně stoprocentních šestek, jichž proměnil 11, a pět asistencí, a De'Andre Hunter, jenž 13 z celkových 22 bodů přidal v poslední části.

Hawks se rovněž opírali o Clinta Capelu, který k 13 bodům doskočil 18 míčů. Alespoň 15 doskoků si švýcarský pivot, jenž se do sestavy vrátil po jednozápasové absenci, připsal už pětkrát v řadě, což dokázal jako první hráč Atlanty od roku 2001, kdy podobně zazářil Dikembe Mutombo.

Hosté se nedokázali vyrovnat s absencí hvězdné dvojice Kawhi Leonard - Paul George, která byla také mimo kvůli bezpečnostním předpisům. Kromě ní navíc kouč Tyronn Lue postrádal i rozehrávače Patricka Beverleyho. Nejlepším střelcem tak byl Reggie Jackson s 20 body, 15 jich přidal Serge Ibaka.

Utah přežil slabší vystoupení své opory Donovana Mitchella, jenž trefil jen tři z 15 pokusů a zůstal na devíti bodech, a zdolal New York 108:94. Oporu našel ve francouzském pivotovi Rudym Gobertovi, který nasbíral 18 bodů, 19 doskoků a čtyři bloky. Royce O'Neale nastřílel 20 bodů, Mike Conley 19.

Knicks, kteří v duelu vedli až o 15 bodů, nestačilo 25 bodů náhradníka Austina Riverse ani 18 bodů a 10 doskoků Juliuse Randla. Zatímco Jazz uspěli už devětkrát za sebou a pyšní se na druhém místě tabulky Západní konference s bilancí 13-4 nejdelší vítěznou sérií soutěže, New York prohrál potřetí v řadě a na východě je devátý.

Výsledky zápasů NBA:
Atlanta - Los Angeles Clippers 108:99
Houston - Washington 107:88
Utah - New York 108:94.

Reklama