Hlavní obsah

Nahá závodila, aby se dokázala přijmout. Nejdřív ale shodila skoro 70 kilo

Naomi Teeterová byla zvyklá používat jídlo jako nástroj, jak se vyrovnat se svými pocity a nejistotami pramenícími z faktu, že její otec byl alkoholik. Vždy byla první, kdo si ještě přidal další kousek koláče nebo kopeček zmrzliny. Dokázala do sebe nacpat kvanta čehokoli od pudinku po gumové medvídky. Dospělo to až tak daleko, že mladá žena vážila 136 kilo. Změnit tělo jí pomohlo až běhání. A mít ráda svoje tělo se naučila při nudistickém běhu.

Foto: Profimedia.cz

Nahý běh přispěl k lepšímu sebepřijetí mladé ženy. (ilustrační foto)

Článek

„Nikdy jsem příliš nerozuměla tomu, jak zacházet se svými emocemi. Navíc byla celá moje rodina obézní, myslela jsem si, že to je normální," řekla žena magazínu Runner's World. Její předchozí život se podobal horské dráze. Neustále oscilovala mezi nejrůznějšími dietami a nezřízeným přejídáním. Když jí bylo 26 let, řekla si, že takto už to dál nejde. Rozhodla se opustit své přátele vysedávající věčně po barech, přestěhovat se co možná nejdál a začít nový život.

Zpočátku si začala zapisovat, co a kolik toho opravdu sní, a navštěvovala místní posilovnu, kde ji někdo navedl na myšlenku, že běháním by se dalo shodit pár kilo. „Stala jsem se závislá na endorfinech, které mi běhání poskytovalo. Cítila jsem se úžasně při běhání i po něm a věděla jsem, že u toho chci zůstat," komentuje dnes své začátky vytrvalkyně. Podařilo se jí shodit 150 liber, tedy asi 68 kilo.

Po osmi letech od změny má za sebou Naomi Teeterová dva maratóny, osm půlmaratonů a asi 20 dalších závodů na 5 a 10 kilometrů. Za týden natrénuje 32 kilometrů. Ovšem další velký průlom přišel až v loňském roce, kdy se společně s manželem rozhodla zúčastnit nudistického běhu na 5 kilometrů Bare Buns Fun Run. Necelých 40 minut stačilo Teeterové na to, aby brala první místo ve své věkové kategorii.

„Všichni tleskali a povzbuzovali, polykala jsem slzy. Poprvé ve svém životě jsem cítila, že mě okolí přijímá takovou, jaká jsem," vyznala se později sama běžkyně. A pozitivní přístup ke svému tělu začala ‒ opět po boku svého manžela ‒ praktikovat i nahými výstupy v horách a plaváním. Mezitím se také stala propagátorkou zdravého životního stylu a učí ostatní, jak začít svoji vlastní přeměnu.

Troufli byste si na nudistické závody?
Ano, nemám s tím problém.
27,6 %
No, nevím.
9,8 %
Ne, ani by mě to nenapadlo!
62,6 %
Celkem hlasovalo 14215 čtenářů.

Reklama