Hlavní obsah

Padl nový světový rekord! Podívejte se na pivo v hlavní úloze

Victoria

Na atletickém oválu se připravuje chlápek oděný pouze v trenýrkách a s jednou podivnou rukavicí, která navíc vypadá, že je gumová. Několik přihlížejících začíná tleskat a nadšeně jásat. Padá výstřel. Atlet do ruky nechráněné rukavicí bere láhev piva a obrací ji do sebe. I takhle skromně může začínat úspěšný pokus o nový světový rekord. Pivní dvoumíle není pro každého.

Foto: facebook J. Finlayson

Za tímto úsměvem se skrývá pivní a běžecký ďábel - Jim Finlayson.

Článek

Jim Finlayson z Britské Kolumbie není žádné ořezávátko. Patří mezi kanadské elitní běžce, je národním maratónským šampiónem a dříve se do historie zapsal také jako držitel světového rekordu na pivní míli. Průběžně vypít čtyři piva a odběhnout čtyři ovály na stadionu, to už vyžaduje velmi zkušeného běžce ‒ a nejenom běžce. Že se nyní pustil Finlayson do dvounásobné kilometráže i litráže tak není náhoda. Ještě před výběhem upozorňuje ostřílený atlet obecenstvo, že jeho současné počínání může mít i nežádoucí vedlejší účinky. Vyzdvihuje hlavně skutečnost, že pivní dvoumíli se ještě nikdy nikomu nepodařilo uběhnout bez potupného vržení. Jak dopadne on?

Pivní dvoumíle obnáší konzumaci jednoho piva o obsahu alkoholu alespoň 5 % a objemu 355 ml, uběhnutí jednoho 400metrového oválu a toto ještě sedmkrát zopakovat. Co nejrychleji. Poslední kolo, kdy běžcům v žaludcích žbluňkají necelé tři litry pěnivého moku, je samozřejmě nejnáročnější. Pokud některé z piv opustí během závodu běžcovy útroby, je tento penalizován kolečkem navíc.

Jim Finlayson nakonec vytvořil nový světový rekord v této neobvyklé disciplíně výkonem 11:39 min. Zaslouží si však obdiv? Asi nakonec ano. I přes zdržení, které představuje konzumace piva, udržel průměrnou rychlost na úctyhodných 3:38 minutách na kilometr. Navíc se mu podařilo donést všechna piva přes cílovou čáru. Až poté co ji překonal, spěchal k nejbližšímu stromu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články