Hlavní obsah

Tragédie v cíli půlmaratonu. Běžec zkolaboval a už se neprobral

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Únava a vyčerpání, to často zažívají běžci po náročném závodě. Někteří si sáhnou až na úplné dno svých sil. Třicetiletý muž se rozhodl překonat sám sebe a uběhnout Brooklynský půlmaraton. I když závod dokončil, neměl příběh šťastný konec. V cíli totiž muž zkolaboval a ani přes veškerou pomoc záchranářů už vědomí nenabyl. Po převozu do nemocnice byl prohlášen za mrtvého.

Foto: @bishnu_maharaj, Twitter

Brooklynského půlmaratonu se zúčastnilo rekordních 22 tisíc běžců.

Článek

Tragická událost poznamenala závěr Brooklynského půlmaratonu. V cíli závodu, který vedl z Prospect Parku na Coney Island, totiž zkolaboval jeden z běžců. I když byl okamžitě na místě ošetřen přítomnými zdravotníky a převezen do nemocnice, lékaři mohli pouze konstatovat smrt. Příčina úmrtí třicetiletého muže zatím není známa. Hovoří se o infarktu.

„Jsme hluboce zarmouceni úmrtím účastníka RBC Brooklyn Half 2022. Naše myšlenky jsou s jeho rodinou a blízkými," uvedli pořadatelé. Podle nich byl po celé závodní dráze rozmístěn zdravotnický personál, který byl připraven okamžitě reagovat na potřeby všech závodníků, diváků i dobrovolníků.

Vysoké teploty, které v Brooklynu panovaly, dělaly potíže i dalším běžcům. Patnáct z nich bylo převezeno do nemocnice, čtyři ve vážném, avšak život neohrožujícím, stavu. „Bylo to brutální. Nejnáročnější závod za poslední dobu," shodovali se účastníci. Teploty přitom kolem deváté ráno, kdy se závod běžel, neměly být podle původní předpovědi nijak vysoké.

Reklama

Související témata: