Hlavní obsah

Anketu Judista roku po 14 letech nevyhrál Krpálek, triumfoval junior Kopecký

Kralování Lukáše Krpálka českému judu po čtrnácti sezonách skončilo. Dvojnásobný olympijský vítěz, který v anketě Judista roku triumfoval nepřetržitě od roku 2008, tentokrát skončil v absolutním pořadí až třetí. Na trůnu ho vystřídal bronzový medailista z juniorského mistrovství světa i Evropy Adam Kopecký.

Foto: @ facebook České judo

Adam Kopecký na ME.

Článek

Dvaatřicetiletý Krpálek se v poolympijské sezoně potýkal se zdravotními problémy, kvůli nimž absolvoval jen minimum turnajů. Na mistrovství světa poprvé od roku 2010 nepostoupil do čtvrtfinále, když ho ve druhém zápase porazil Korejec Kim Min-čong. Ani triumf na Grand Slamu v Abú Zabí mu v domácí anketě nepomohl.

Absolutní pořadí ovládl dvacetiletý Kopecký, který v srpnu skončil třetí v kategorii do 81 kilogramů na juniorském MS. V září pak na evropském šampionátu této věkové kategorie v Praze obhájil loňský bronz z Lucemburku.

Nejlepší judistkou mezi dospělými se stala Renata Zachová, která v kategorii do 63 kilogramů vybojovala páté místo na mistrovství Evropy a pak skončila sedmá při debutu na světovém šampionátu. Nejlepší dorostenkou je bronzová medailistka z ME Markéta Korčáková.

Reklama

Související témata: