Hlavní obsah

Boxeři Bartl i Sedláčková jsou v osmifinále olympijské kvalifikace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miloš Bartl i Lucie Horváth Sedláčková postoupili na olympijské kvalifikaci boxerů v Busto Arsiziu do osmifinále. Devětadvacetiletý Bartl zvládl ve váze do 71 kg i třetí zápas, Portugalce Dioga da Silvu knokautoval ve druhém kole. Sedláčková boxovala v kategorii do 57 kg na turnaji v Itálii poprvé a vyhrála rsc nad Maďarkou Szabinou Szücsovou.

Foto: Michaela Feuereislová

Boxerka Lucie Sedláčková

Článek

Bartlovým dalším soupeřem bude Brazilec Wanderson de Oliveira, bronzový medailista z loňského mistrovství světa. K účast na olympijském turnaji v Paříži potřebuje český boxer ještě dvě výhry. Stejně jako Sedláčková bude ve hře o čtvrtfinále ještě v sobotu Monika Langerová v kategorii do 75 kg. Další Češku Claudii Tótovou v pátek čeká teprve druhé kolo ve váze do 50 kg.

V Itálii jde v každé kategorii o dvě až čtyři místa na OH v Paříži. Druhý a poslední kvalifikační turnaj se uskuteční na přelomu května a června v Bangkoku.

Reklama

Související témata: