Hlavní obsah

Čistá krádež! zuřil slovenský bojovník. Vítězná euforie se mu rychle rozplynula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápas, jehož výsledek vyvolal nemalé pozdvižení. Sobotní boxerský souboj mezi Milošem Petráškem a Samuelem Krištofičem skončil remízou, konečný verdikt sudích přitom mnohé překvapil. Před závěrečným bodováním sudích se předpokládala výhra Krištofiče alias Piráta, který sám žil v domnění, že je vítěz. Překvapivé rozhodnutí sudích si však vysloužilo bouři emocí, která neutichla ani na pozápasové tiskové konferenci.

Čistá krádež! Katastrofální výkon bodových rozhodčích, reaguje Pirát na remízu s PetráškemVideo: Sport.cz, Oktagon TV

 
Článek

Česko-slovenská řežba, která vzbudila obrovské emoce již během samotného ohlášení zápasu. Oblíbený Miloš Petrášek si dělal zálusk na vítězný počin mezi šestnácti provazy, kde ho čekal nebojácný Samuel Krištofič. Do zápasu přitom v roli papírového favorita vstupoval Petrášek, který překvapivě tahal za kratší konec provazu.

V zápase působil živějším, přesnějším i pohyblivějším dojmem právě "Pirát" Krištofič, který navíc hned několikrát naprosto čistě trefil soupeřovu bradu. Ani čtyři vypsaná kola o vítězi nerozhodla a muselo se přejít k bodování sudích. Pro většinu fanoušků pouze formalita potvrzení Pirátova vítězství. Leč tomu tak ale nebylo. Bodoví rozhodčí se na vítězi neshodli a duel skončil překvapivou remízou. To si vyžádalo bučení zaplněné O2 areny.

Překvapený Pirát. Myslel si, že porazil Miloše Petráška, ale nakonec to byla remízaVideo: Sport.cz

„Všichni jsme to viděli, i já jsem to tak cítil. Byl to katastrofální výkon bodových rozhodčích," líčil Pirát na pozápasové tiskové konferenci. „Za mě to byla čistá krádež, třetí sudí mě totiž neviděl vyhrát ani jedno kolo. Kam koukal?" ptal se nevěřícně slovenský MMA zápasník, který dominoval zejména v závěru zápasu.

„Druhé třetí kolo jsem Miloše nahulil, byl jsem blízko k ukončení. Ve čtvrtém jsem trochu i věděl, že to mám v kapse, tak jsem spíš číhal," popsal průběh děje Krištofič, na kterého posléze navázal i jeho protějšek.

„Po zápase jsem určitě neměl pocit, že jsem vyhrál. Až se na to podívám, tak dokážu střízlivě říct, jestli mě porazil, nebo to byla plichta. Takhle mi ty kola splývají," popsal Petrášek. „Zápas neprobíhal tak, jak jsem si ho vysnil. Jsem zklamaný ze svého výkonu, ale zároveň vděčný, že jsem mohl zažít něco takového," doplnil po zápase na svém Instagramu.

Reklama