Hlavní obsah

Fury má náhradu za Joshuu! Ještě letos by měl završit další trilogii

Dlouhou dobu to vypadalo, že se v prosinci letošního roku uskuteční jedna z největších boxerských bitev historie, z námluv ale úplně sešlo. Fanoušci se tak nedočkají britské bitvy mezi Tysonem Furym a Anthonym Joshuou, prvně jmenovanému se ale přesto našla náhrada. Šampion organizace WBC se potřetí v kariéře utká s jiným krajanem, a sice s Derekem Chisorou. Informaci potvrdil promotér Frank Warren.

Foto: Erik Verduzco/Las Vegas Review-Journal

Tyson Fury s pásem šampiona organizace WBC.

Článek

A jak to v posledních týdnech vypadá, informace o definitivním konci Tysona Furyho v boxerském světě nejsou pravdivé. Gypsy King, jak se vytáhlému Britovi přezdívá, by se přece jenom měl na konci letošního roku znovu představit mezi šestnácti provazy. Nebude to ale s Anthonym Joshuou, se kterým se v minulých týdnech vedly rozsáhlé debaty, nýbrž s jiným krajanem.

Fury se totiž má potřetí v kariéře utkat s osmatřicetiletým Derekem Chisorou, se kterým boxoval v letech 2011 a 2014 a pokaždé se mu povedlo zvítězit. Informaci podal uznávaný promotér Frank Warren. „Tři nebo čtyři týdny jsme se snažili získat soupeře, nakonec se nám to povedlo u Dereka Chisory, který se s Furym utká 3. prosince," potvrdil britský promotér.

Sedmdesátiletý Warren, který mimo jiné vykonává i pozici boxerského manažera, potvrdil, že Fury chce ještě letos bojovat. „Tyson by letos chtěl ještě jeden zápas. Očekávali jsme, že si to v prosinci rozdá s Oleksandrem Usykem, ale ten není k dispozici a doufám, že to vyjde někdy v únoru. Chceme Tysona dostat zpět do akce, s Anthonym to ale bohužel nevyšlo," přiznal Warren, který by si přál vyrovnaný zápas.

„Doufám, že to bude vyrovnaný souboj, zároveň si ale myslím, že Tyson je stále nad všemi boxery. Derek by s ním mohl svést zajímavou bitvu, je totiž méně zranitelný než Joshua," dodal britský promotér.

Fury by se tak s vysokou pravděpodobností měl potřetí ve své bohaté kariéře utkat s o čtyři roky starším Chisorou, přičemž při jejich prvním střetu bylo šampionovi organizace WBC pouhých 22 let. Furymu se povedlo vyhrát na body, o tři roky později ukončil soupeře před limitem v desátém kole.

Reklama

Související témata: