Hlavní obsah

Hanzlíčková je ve finále SP v zápase v Bělehradu

Zápasnice Adéla Hanzlíčková postoupila do finále na Světovém poháru v Bělehradu, který nahradil mistrovství světa, a ve středu bude v kategorii do 68 kg bojovat o zlato. Bronz získal její reprezentační kolega Artur Omarov, další český zápasník v řecko-římském stylu Oldřich Varga skončil ve váze do 82 kg pátý.

Foto: Sport.cz

Zápasnice Adéla Hanzlíčková mohla být se svým výkonem spokojená (archivní foto)

Článek

Vicemistryně Evropy z loňského roku Hanzlíčková přijela do srbské metropole po komplikované přípravě, během níž prodělala koronavirus, ale oba dnešní duely suverénně zvládla. Šestadvacetiletá česká volnostylařka nejprve porazila 9:0 Sofii Georgievovou z Bulharska a poté v semifinále položila na lopatky letošní mistryni Evropy Chanum Velijevovou z Ruska. O zlato se utká s Meerim Žumanazarovovou z Kyrgyzstánu.

V semifinále přitom získala první čtyři body ruská soupeřka, ale po pauze Hanzlíčková ukončila boj pomocí techniky klapačka. "V první periodě jsem zaspala útok na nohy. Ale byla jsem v klidu a věděla jsem, že mám ještě čas výsledek zvrátit. Zaútočila jsem jí na nohy a cítila jsem, že mi tam dala ruce, tak jsem tam chytila tu klapačku. Zrovna dnes jsme si s trenérem říkali, že už jsem ji dlouho neudělala. Tak se povedlo a já jsem za to moc ráda," uvedla Hanzlíčková na svazovém webu.

Omarov v duelu o třetí místo ve váze do 97 kg porazil asijského šampiona z loňského roku Uzura Džuzupbekova z Kyrgyzstánu 4:1. "Před třemi týdny, kdy jsem se dostával z covidu, jsem ani nevěřil, že budu zápasit na světě a ještě k tomu přivezu medaili. Mrzí mě, že se mi nepovedlo vyhrát postup do finále, ale i přesto jsem nesmírně šťastný, že máme medaili a že opět po dlouhé době visí česká vlajka na stupních vítězů," uvedl Omarov.

V osmifinále porazil Bělorusa Aliaksandra Hrabovika, ke čtvrtfinálovému utkání mu nenastoupil Francouz Mélonin Noumonvi a v semifinále prohrál s maďarským reprezentantem Alexem Gergo Szokem. Medailový souboj ale v pondělí veče

Reklama