Hlavní obsah

Krpálka rozesmutněl Jágr. Je to fenomén, smekl a odhalil nový projekt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pří slavnostním otevření nové haly v Hloubětíně oblékl kimono, aby potrénoval s judistickou reprezentací, ale na mistrovství Evropy v Sofii se Lukáš Krpálek tento víkend nepředstaví.

Foto: SA Rokytka/Pavel Lebeda

Lukáš Krpálek při tréninku v nové hale v Hloubětíně.

Článek

Dvojnásobný olympijský vítěz ještě není zcela fit po zranění z únorového tréninkového souboje s další legendou svého sportu Teddym Rinerem.

„Ještě před deseti dny jsem to zvažoval, ale pak mě skolila nemoc, tak jsem to odpískal. Ani bych tam nechtěl jet jako olympijský vítěz a hned prohrát a riskovat nedoléčené zranění,“ vysvětloval, proč se radši bude chystat směrem ke startu kvalifikace na další olympijské hry.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lukas Krpalek (@lukaskrpalek)

„Ta pro mě bude důležitější, v červenci bude turnajů spousta,“ plánuje svůj návrat zřejmě na Grand Prix do Záhřebu.

I když minimálně do her v Paříži končit nehodlá, letos plánuje právě v hloubětínské hale SA Rokytka naplno rozjet projekt své judistické akademie. „Chtěl bych předat své zkušenosti a byl bych rád, kdyby se tu zase zrodil nový šampion,“ říkal Krpálek a po očku sledoval svého pětiletého syna Tondu, jak se prohání po žíněnce.

„Ten bude jeden z prvních členů akademie,“ smál se. „Už na judo chodí. Když přijde z tréninku, zkouší na mě chvaty, které se zrovna učili. Snad ho to bude bavit i dál,“ věří Krpálek.

Jihlavské loučení

Teď ale kimono vymění za hokejovou výstroj, o víkendu se v rodné Jihlavě rozloučí s Horáckým stadionem, který čeká demolice.

„Jako malý jsem tam trávil hodně času a před dvěma lety si tam i zahrál, což byl nezapomenutelný zážitek, teď bych si měl zahrát v rozlučkovém zápase. A neúspěšná baráž? Samozřejmě mě to jako jihlavského rodáka mrzí, ale zase gratuluju Jardovi, je to prostě fenomén,“ s úsměvem Krpálek smekal před Jágrem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články