Hlavní obsah

Ledy se hnuly! Box plánuje trháky, bez zápasu nemusí zůstat ani šampion Fury

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už je to nějaký čas, co boxerský svět oznámil některý ze svých trháků, který by fanoušky dostal do varu. Nyní se ledy konečně hnuly. Spekulace se totiž šíří kolem těch nejlepších rohovníků současné doby. Další zápas má údajně dohodnut Brit Anthony Joshua, který si to rozdá s krajanem Dillianem Whytem. Naopak zcela sešlo z jednoho z největších zápasů historie. Ukrajinec Oleksandr Usyk a Brit Tyson Fury si na vzájemné měření sil musí počkat, zcela smutnit však nemusí.

Foto: Profimedia.cz

Britský boxerský šampion Tyson Fury.

Článek

Spekulace ohledně duelu britských krajanů Joshuy a Whytea se vedou už nějaký ten pátek. Podle serveru Sky Sports ale konečně došlo k finální dohodě, leč samotná oficialita by měla na řadu přijít v nejbližších dnech.

„Prakticky máme dohodu, jen nás čeká několik závěrečných diskuzí. Myslím si, že jsme na stejné vlně. Bojovat se bude 12. srpna v Saúdské Arábii," potvrdil promotér Eddie Hearn, který rovněž uvedl, že z kontraktu byla odstraněna klauzule o případné odvetě, což bylo jedním z důvodů, proč se jednání tak dlouho táhla.

Joshua se přitom měl mezi šestnáct provazů vrátit až v prosinci. Dočasný šampion federace WBC tak bude moci svému krajanovi oplatit porážku z roku 2015. „Nepřeju si nic jiného, než se za porážku pomstít. Půjdu do toho jako do války!" říká sebevědomě Whyte, jenž v listopadu loňského roku dokázal porazit Jermaina Franklina a z části dal zapomenout na nezdar proti Tysonu Furymu.

Rovněž se proslýchalo, že na stejný turnaj, tedy 12. srpna, chtějí saúdští představitelé divákům ukázat další boxerské hvězdy. Nakonec to ale nedopadlo podle představ. Ukrajinský mistr světa Oleksandr Usyk totiž půjde do akce 26. srpna na turnaji v polské Vratislavi, kde bude obhajovat tituly proti povinnému vyzyvateli federace WBA Danielu Duboisovi. Z plánované mega bitvy mezi neporaženými boxery Usykem a Furym, která nebyla daleko od oficiálního odklepnutí, tak opět na dlouhé měsíce sešlo a předpokládat se dá nejdříve příští rok.

Bez práce ale nemusí zůstat ani posledně jmenovaný. Fury je totiž v posledních dnech spojován s bývalým šampionem UFC Francisem Ngannouem. „Dostalo se ke mně, že by mezi oběma mělo jít o exhibici. Nebudou povolené knockdowny ani žádné podobně věci. Evidentně se o tom jedná a měl by to být další Furyho zápas," potvrdil Hearn.

Ani tento duel by nebyl žádným tajemstvím. Furyho potenciální soupeř Ngannou v minulosti aktivně hledal cestu k boxu, přičemž se s britským šampionem několikrát přestřeloval na sociálních sítích. Tehdy vzájemnému měření sil ale bránil dlouho domlouvaný Furyho duel s Usykem. Cesta k africkému těžkotonážníkovi je nyní otevřena.

„Já i Tyson se o té bitvě bavíme bezmála dva roky, ovšem až doposud jí okolnosti nebyly nakloněny. Já jsem byl v UFC a on měl také své zápasy. Teď ho ještě čeká fight s Oleksandrem Usykem a potom snad bude volný. Takže předpokládám, že někdy na podzim bychom se mohli utkat," sdělil v lednu Ngannou v pořadu The MMA Hour.

A pokud se to nepovede, je tu ještě jedna varianta. Ngannouovi údajně byl nabídnut duel s veteránem Derekem Chisorou, k jehož realizaci se má i promotér Hearn, který je nadšený z případného souboje v Saúdské Arábii.

Reklama

Související témata: