Hlavní obsah

Vyřizování účtů pod otevřeným nebem! Pás zůstane v Česku, má jasno Vémola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejkrásnější turnaj roku. Tak je označován turnaj Oktagon 34 na pražské Štvanici, na kterém se představí 24 bojovníků pod otevřeným nebem. Předposlední červencová sobota tak bude v režii bojových sportů. Největší pozornost zaplněných tribun jistě přiláká titulová bitva o pás polotěžké váhy, o který si to rozdá český „Terminátor“ Karlos Vémola a srbský „Joker“ Aleksandar Ilič. Do akce půjde také rozjetý Matouš Kohout, bývalý šampion Mateusz Legierski nebo po čtyřech letech navrátivší Michal Kotalík. Nejen to bude k vidění 23. července od 19:00.

Měli si co říct. Takto to vypadalo mezi Karlosem Vémolou a Srbem Iličem při veřejném váženíVideo: OKTAGON MMA

 
Článek

Galavečer pod otevřeným nebem, v horkém počasí a s koktejlem bojových sportů. Organizace Oktagon MMA si znovu po roce přichystala epický turnaj na pražské Štvanici. Tentokráte se bude jednat o turnaj s pořadovým číslem 34, jehož zlatým hřebem bude bitva o pás polotěžké váhy. Nebude to ale pouze o zápasech. Již několik dnů předem byla ohlášena halftime show, která několikahodinovému programu dodá další příchuť.

Vrcholem dlouho očekávaného turnaje bude bitva o pás šampiona polotěžké váhy. O svatý grál zabojuje český „Terminátor" Karlos Vémola, který náročné zápasové tempo završí třetím zápasem během tří měsíců. Před pomyslným trůnem se ho ale pokusí zastavit srbský „Joker" Aleksandar Ilič, který nejprve vzájemný střet sám navrhl, načež na svého rivala začal sypat jeden rýpanec za druhým.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Vémola je falešný člověk, falešný šampion, který je tlačený organizací a svým manažerem, své soupeře si vždy vybírá. Slibuji vám, že mě fanoušci na konci zápasu budou milovat. Stanu se novým králem Prahy," má jasno Ilič, který si nechal účes obarvit zelenou barvou ve stylu filmového Jokera.

Oba bojovníci, kteří s přehledem navážili do 93 kilogramů, se poprvé tváří v tvář střetli v pátek vpodvečer během veřejného vážení a rozhodně si měli co říct. Napjatá atmosféra tak jednoznačně dodává další pikantní nádech do ostře sledované bitvy o to nejcennější, co v bojových sportech lze získat.

Odhodlaný Vémola, který cítí kvůli verbálním atakům jeho rivala pořádnou motivaci, má přesto o výsledku boje jasno. „Pás zůstane tady v Česku, takový člověk si nezaslouží, aby ho nosil. Pás zůstane doma!" hlásil motivovaně Vémola.

Vémolův zápas očima expertů
Na Vémolu přijala Chance 82 % vkladů s kurzem 1,1:1, Ilicovy šance na vítězství odhadují sázkoví experti kurzem 5,81:1 a bookmakeři vidí průběh zápasu vcelku jasně. „Joker je střední váha, nikdy nešel polotěžkou váhu. Váhová výhoda ve prospěch Karlose bude tedy v zápase obrovská. Navíc Ilic má prakticky nulovou obranu proti takedownům, ve kterých je Karlos Vémola dominantní. Jediná cesta pro Ilice je zůstat v postoji a trefit „vypínací“ úder, ale s touto taktikou Karlos bude počítat, pohlídá si to a po prvním takedownu už začne typické představení Karlose v dominantní pozici na zemi. Podle sázkařů to nebude trvat dlouho, dál než do druhého kola se nepodíváme a uvidíme ukončení na submisi,“ uvádí tisková mluvčí Chance Markéta Světlíková.

„Budou hodně rozhodovat první dvě kola. Pro Karlose bude nejtěžší Iliče dostihnout. Má totiž skvělou obranu proti takedownům, o něco lepší než Pasternak. V případě, že ho Karlos hodí na zem, tak ho bude schopen ukončit. Nebude to ale lehké ho na tu zem dostat," ví Vémolův trenér André Reinders.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

V hlavním předzápase se představí rozjetý Matouš Kohout a bývalý šampion lehké váhy Polák Mateusz Legierski. Oba bojovníci přitom hodně překvapili již během oficiálního vážení. Zatímco prvně jmenovaný převážil o 1,6 kilogramů, tak jeho sok ho předčil o dalších 200 gramů. Duel, který výrazně napoví o dalším titulovém vyzyvateli, se přesto uskuteční. Stačila krátká domluva obou aktérů a může se jít na věc.

Po čtyřech letech se do klece vrací Michal Kotalík. „Iron Man" si odpykal čtyřletý pobyt za mřížemi a naplno se tak může věnovat bojovým sportům. Po boxerské zkušenosti v pražské O2 areně ale přijde těžký oříšek. Společnost v oktagonu mu totiž bude dělat norský nájezdník Ole Magnor, který před čtyřmi lety zápasil i s UFC hvězdou Chamzatem Čimajevem.

Za pátou výhrou v řadě kráčí také obávaný ranař Daniel Škvor. Zástupce Reinders MMA se během necelého roku představí již v pátém duelu, v případě další výhry tak výrazně zamíchá kartami polotěžké divize. Jeho připravenost ale prověří nebojácný řecký bojovník Panagiotis Stroumpoulis, jenž touží napravit zaváhání z prvního vystoupení na česko-slovenské scéně.

„Je skvělý v postoji a klidně to může mít podobný scénář jako můj nedávný souboj. Stroumpoulis sice v březnu prohrál, ale po hodně těsné bitvě s Danielem Toledou, což není žádný nazdárek. Budu si muset dát pozor," má jasno Škvor.

Vrátit se zpět k titulové šanci se bude pokoušet prodrat Maďar Máté Kertész. Po rozporuplném duelu proti Bojanu Veličkovičovi, jehož výhru i přes nelibost fanoušků přisoudili sudí právě srbskému bojovníkovi, se zápasník s přezdívkou „The Cold Blooded" postaví Bulharovi Vladislavu Kančevovi. Rodák ze Sofie za posledních pět let prohrál jedinkrát. Bude tomu tak i po bitvě s miláčkem česko-slovenské scény?

To ale není zdaleka vše. Znovu po pěti letech na sebe narazí Jan Široký a Tomáš Fiala. V bantamové váze je připraven také bývalý titulový uchazeč Filip Macek, který svede těžkou bitvu s Mikaelem Silanderem. Důležitou výhru si budou chtít připsat také Michal Konrád nebo Václav Holota.

Turnaj OKTAGON 34, který se uskuteční na pražské Štvanici, startuje v sobotu 23. července v 19:00. Živě ho může sledovat zakoupením PPV na oktagon.tv.

Reklama

Související témata: