Hlavní obsah

Štvanice zažije souboj o titul mezi „Terminátorem“ a „Jokerem“. Vše k zápasu Vémola vs. Ilič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velká bitva českého MMA se blíží. V sobotu 23. července 2022 si největší česká bojová organizace Oktagon připravila hvězdný večer pod otevřeným nebem. Místem hlavního taháku večera, kterým bude zápas Vémola vs. Ilič, se stane pražská Štvanice.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola. Ilustrační foto.

Článek

V sobotu od 19.00 hodin na centrálním kurtu areálu Štvanice vystřídá tenis sport, který v posledních letech stále více nabírá na popularitě. Povědomí o MMA dokázal v nedávné době výrazně zvýšit také světový úspěch Jiřího Procházky díky zisku titulového pásu polotežké váhy organizace UFC.

V českých končinách je dalším slavným představitelem bojového sportu, který si mimo jiné zakládá na přísných pravidlech, Karlos Vémola. Sedmatřicetiletý bojovník s přezdívkou „Terminátor“ je bývalým šampionem Oktagonu ve střední váze. Pro zisk titulu v polotežké váze musí nyní porazit srbského soupeře Aleksandara Iliče.

Program Oktagon 34 Vémola vs. Ilič | 23. července 2022, 19:00 (Praha - Štvanice)

Start sportovní akce léta, jak Oktagon s pořadovým číslem 34 pořadatelé nazývají, začíná v 19.00 hodin. V šesti předzápasech se postupně představí několik českých bojovníků v čele s vítězem Oktagon Underground Danielem Škvorem nebo jedničkou bantamu Filipem Mackem.

Následovat bude pět zápasu hlavní karty. Kromě vrcholného střetnutí Vémoly s Iličem se diváci mohou těšit na souboj žebříčkově šestého Matouše Kohouta se čtvrtým nejlepším bojovníkem lehké váhy Mateuszem Legierskim, bolestivou prohru z posledního zápasu bude chtít odčinit oblíbený Máté Kertész.

OKTAGON 34 - 23. července 2022
Hlavní kartaVáha
Karlos Vémola (ČR) - Aleksandar Ilič (Srb.)polotěžká (titul)
Matouš Kohout (ČR) - Mateusz Legierski (Pol.)lehká
Máté Kertész (Maď.) - Vladislav Kančev (Bul.)welterová
Roman Paulus (SK) - Dawid Kareta (Pol.)pérová
Jan Široký (ČR) - Tomáš Fiala (ČR)lehká
Zápasy prelims
Daniel Škvor (ČR) - Panagiotis Stroumpoulis (Řec.)polotěžká
Michal Konrád (ČR) - David Moon (Kan.)pérová
Michal Kotalík (ČR) - Ole Magnor (Nor.)střední
Filip Macek (ČR) - Mikael Silander (Fin.)bantamová
Cornelia Holm (Švé.) - Róża Gumienna (Pol.)bantamová (Ž)
Václav Holota (ČR) - Max Handanagić (ČR)welterová

Vstupenky na Oktagon 34

Oktagon 34 je v dnešních dnech téměř vyprodaný. Posledních pár míst zbývá v sektorech přímo u klece, za ty musí být fanoušek připraven vydat výrazně vyšší částky, než za sezení na ochozech. Zbylé lístky jsou k dostání přes web ticketportal.cz. Druhou možností je také koupě lístků přes FB událost organizace v sekci diskuze.

Kde sledovat Oktagon 34

Nejjednodušší cestou, jak sledovat Oktagon 34, je přes oficiální stránky organizace, kde si livestream z akce pořídíte pomocí tzv. PPV (Pay-per-view), neboli zaplacením za sledování jedné události.

Další možností je využití streamů, které nabízejí sázkové kanceláře Chance TV a TV Tipsport. Zde je sledování podmíněné registračním poplatkem či vsazením minimální částky.

Karlos „Terminátor“ Vémola

Olomoucký rodák je vůbec prvním Čechem, kterému se podařilo dostat do UFC. Jeho působení v nejprestižnější bojové organizaci světa trvalo pouhé tři roky, za které dokázal Vémola v šesti zápasech dvakrát zvítězit.

Jeho další kroky mířily do Anglie a zpět do České republiky. Působení na Ostrovech mu kromě titulů ve střední a polotěžké váze v rámci UCMMA přineslo i závažné zranění ruky. To Vémola utrpěl při neúspěšném zápase o titul střední váhy v organizaci WFS s Jackem Hermanssonem.

V tento moment Vémola připustil možné ukončení kariéry. Po sériích vyšetření a roční pauze se ale Vémola opět vrátil v plné síle, tentokrát již pouze na české území do organizace XFN. V té získal a následně v roce 2018 obhájil titul v polotežké váze. O rok později se Vémola rozhodl přejít ke konkurenci v podobě nově založené organizace Oktagon MMA.

V následném česko-slovenském Zápase století, který se stal v bojových sportech na tuzemské scéně témátem číslo jedna, byl poražen již v prvním kole knokautem Slováka Attily Végha. V roce 2020 dokázal Vémola na body porazit Francouze Alexe Lohorého a získat titul ve střední váze. Při jeho obhajobě v roce 2021 Vémola nenavážil, tudíž i přes vyhraný zápas s Ďatelinkou, zůstal pás volný až do titulového zápasu Patrika Kincla se Samuelem Krištofičem.

Aktuálně je Vémola žebříčkovou jedničkou ve střední váze, nikoliv však vlastníkem titulu, který patří Kinclovi. V rámci Oktagonu 34 bude proti Aleksandarovi Iličovi usilovat o titul v polotěžké váze.

Aleksandar „Joker“ Ilič

Třiatřicetiletý rodák z Bělehradu nastartoval svou kariéru v roce 2014 na domácí scéně. Po sedmi výhrách dostal v roce 2019 nabídku na podpis smlouvy s polskou bojovou organizací KSW. Po úspěšném debutu v nejprestižnější evropské organizaci a následných dvou porážkách se Ilič rozhodl v KSW nepokračovat.

Jeho následná cesta měla mířit do americké organizace PFL a také do vyšší váhové kategorie. Slibovaná smlouva ale pro srbského bojovníka nakonec nepřišla.

Bojovník na „volné noze“ tak pomocí videa vyzval český Oktagon a jeho samořečeného krále Vémolu o titulový zápas, na který oba subjekty přistoupily. Pro Iliče se bude jednat o největší zápas dosavadní kariéry, ve které dokázal zvítězit ve třinácti ze sedmnácti absolvovaných zápasů.

Jak dopadne titulový zápas Vémola vs. Ilič?
Vyhraje Karlos Vémola
48,8 %
Titul získá Aleksander Ilič
20,1 %
Je mi to jedno
31,1 %
Celkem hlasovalo 482 čtenářů.

Reklama