Hlavní obsah

Bojová nálada graduje. Sebevědomí ranaři se porvou o pás, došlo k náhlým změnám

Aktualizováno

Přesně po čtrnácti dnech je tu další bojový galavečer. Největší tuzemská organizace Oktagon MMA se po dlouhé době vrací na Slovensko, konkrétněji do Bratislavy, kde se tuto sobotu odehraje hned deset ostrých zápasů turnaje s pořadovým číslem 42. Zlatým hřebem bude bitva o titul. O prozatímní pás pérové váhy si to rozdají neporažený Belgičan Losene Keita a český talent Jakub Tichota. Oba zápasníci jsou přesvědčeni o svém vítězství, kdo ale skutečně vzejde jako šampion? Úřadovat budou i splašené ruce Vlasta Čepa či nové akvizice Shema Rocka. Kvůli drastickému převážení se nakonec na turnaji neobjeví český bojovník Michal Kotalík.

Foto: Oktagon MMA

Staredown před titulovým duelem. Zleva Jakub Tichota a Losene Keita.

Článek
Fotogalerie

Nezastavitelný a stále ještě neporažený. Belgický uragán Losene Keita se po zisku pásu lehké váhy popere o dočasný titul v pérové divizi. Místo avizované bitvy s právoplatným šampionem kategorie do 65,8 kilogramů Mate Sanikidzem, jenž si během přípravy přivodil zranění, se nakonec popere s českým talentem Jakubem Tichotou. Ten tak má během necelých čtyř měsíců možnost znovu zabojovat o svatý grál.

„Papírově je to určitě nejtěžší soupeř. Je to světová špička. Tenhle zápas mi může otevřít cestu tam, kde rozhodně chci být. Láká mě zničit i jeho pozlátko neporazitelnosti," říká Tichota na adresu Keity, který se každou výhrou stává víc a víc oblíbeným. Také on je přesvědčený o svém vítězství. „Je to jen další chlapík na mé cestě. Jako vždy ukážu ohňostroj," předesílá neporažený Belgičan, pro kterého se bude jednat o páté vystoupení v česko-slovenské organizaci.

Tichota je z celé z karty vůbec největším kurzovým outsiderem (kurz přes 4). Zdání ale může klamat. „Tichotu hodně lidí podceňuje. Nebude to tak jednoznačné, jak si mnozí myslí. Keita nedávno remizoval v grapplingovém zápasu a tím, že nevyhrál, mu to mohlo nalomit psychiku nezlomného vítěze," upozorňuje Pavol Neruda, spoluzakladatel organizace Oktagon MMA.

Velkým lákadlem je i další vystoupení oblíbeného Vlasta Čepa, který se původně měl utkat s dlouholetým rivalem Matějem Peňázem. Z bitvy ale také napotřetí sešlo, místo toho se proti slovenskému fighterovi v kleci představí moldavský odvážlivec Ion Tuburceanu, který během veřejného vážení pořádně provokoval. Po svém soupeři pantomimicky střílel banánem.

Jediný česko-slovenský střet obstarají čtyřka a pětká žebříčku lehké váhy. Příznivější pozici bude chtít zúročit Matouš Kohout, který znovu zaujal na prach vysekanou formou. Po výhře nad Janem Malachem se nyní bude snažit sestřelit i Slováka Karola Ryšavého, jenž se pro změnu vrací po operaci zlomené čelisti, ale především po překvapivé porážce s Vladimírem Lengálem.

Chce napsat pohádku se šťastným koncem. Jakub Tichota hodlá šokovat KeituVideo: Sport.cz

Otazník se vznášel nad budoucností jiného českého bijce. Michal Kotalík totiž během pátečního oficiálního vážení převážil o 4,6 kg (89). A jelikož se mu do váhového limitu (84,4 kg) nepovedlo shodit ani napodruhé, dal mu jeho soupeř Ole Magnor jasnou podmínku. Hodinu před začátkem turnaje, tedy v sobotu v 17:00, nesmí mít více než 93 kil. Nakonec to nebylo potřeba a Kotalíkova neúčast se potvrdila již v sobotu ráno. Norský rival se tak nově utká s Markem Bartlem, jehož předchozí soupeř Selim Topuz, měl zdravotní problémy. Bojovat se bude pod pravidly undergroundu.

Nemalá očekávání jsou vkládána do nové akvizice Shema Rocka. Britský bojovník zaujal příběhem z minulosti, ve které se mnohdy pohyboval daleko za hranou zákona, a dokonce za jeden z činů musel pykat ve vězení. Jako znovuzrozený si v Oktagonu dává obrovské cíle. „Budu tou největší hvězdou Oktagonu. Získám pás v lehké váze a pak v pérové. Lidé si mě budou pamatovat," říká s přesvědčením.

K vidění ale bude daleko víc. Divákům se znovu představí oblíbenec Jeremy Kimball, k titulové šanci se budou snažit proniknout i Katharina Dalisdaová. Zraky diváků se budou jistě upínat i na další bojovníky. Turnaj Oktagon 42 v Bratislavě startuje v sobotu 29. dubna od 18:00 a sledovat jej můžete zakoupením PPV zde.

Reklama

Související témata: