Hlavní obsah

Fenin má soupeře do klece! Rovněž průšvihář, který musí shodit 56 kilogramů

Jedna z klíčových otázek zodpovězena. Bývalý fotbalista Martin Fenin, který v loňském roce započal přeměnu v MMA bojovníka, zná jméno soupeře pro souboj v kleci organizace Oktagon MMA, ke kterému dojde na podzim letošního roku. Na druhou stranu kulatého kolbiště se postaví jiný bývalý profesionální fotbalista, Němec Kevin Pannewitz, jehož kariéra se rovněž neobešla bez průšvihů.

Foto: Oktagon MMA

Z bývalého profesionálního fotbalisty Martina Fenina se stává bojovník MMA.

Článek

Jednatřicetiletý Pannewitz se MMA věnuje už tři týdny, čeká ho ale náročná cesta. „Chci sám sobě i všem ostatním dokázat, že dokážete cokoli, pokud opravdu chcete! Sportovec ve mně teď bude dobývat nejtěžší sport na světě, MMA,“ stojí na stránkách Bildu. Rodák z hlavního města Německa údajně měl na začátku přeměny 139 kg a musí shodit 56 kg, aby se vešel do domluveného váhového limitu 83 kg.

O čtyři roky starší Fenin naopak s tréninky začal před necelým půlrokem, začátky má za sebou. „Chci dokázat sobě i svému okolí, že se stále dokážu hecnout,“ hlásí bývalý reprezentant. „Nedá se to vůbec srovnat s fotbalovým tréninkem. Je to nezvyk. Jediné, co jsem rukama v životě dělal, bylo, že jsem se geloval. Při těžších trénincích jsem se dokonce málem pozvracel,“ pokračoval rodák z Chebu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kevin Pannewitz (@panne08)

Největší tuzemská bojová organizace Oktagon MMA tak připravila jedinečný projekt, ve kterém se v kleci proti sobě postaví dva někdejší bývalé talenty. Oba hráči měli slibně našlápnuto, jenomže problémy mimo fotbalový život nakonec znamenaly smutný konec.

Jméno jednatřicetiletého rodáka z Berlína není pro české a slovenské publikum příliš známé, přesto symbolika duelu s Feninem je více než zřejmá. Pannewitz byl rovněž v minulosti považován za velký fotbalový talent, který se dokonce v roce 2012 přesunul do bundesligového Wolfsburgu, kde se měl začít psát příběh rodící se hvězdy. Jenomže kariéra začala bleskurychle uvadat.

Pannewitz si totiž nedokázal zvyknout na život profesionálního fotbalisty, začal mít problém se životosprávou a bez jediného startu v německé nejvyšší soutěži musel Wolfsburg opustit. Moc tomu nepřidala ani smutná zpráva z osobního života, jeho matka onemocněla rakovinou a sám hráč ztratil zájem o profesionální fotbal.

Pokus o restart hráčské kariéry přišel o čtyři roky později. Pannewitz trénoval s třetiligovou Jenou a poté, co během několika měsíců shodil 30 kg tělesné hmotnosti, podepsal dvouletou smlouvu. O dva roky později ale přišel další vyhazov, znovu kvůli problémům se životosprávou. Dnes již jednatřicetiletý bývalý talent se následně přesunul do kreisligového Siemensstadtu, kde dlouho nevydržel, a jeho doposud poslední štací bylo působení v klubu FK Amed.

Reklama

Související témata: