Hlavní obsah

Hodiny pekla a drastického hubnutí nepomohly! Bojovníci měli znovu problémy, šampion šel příkladem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hotovo. Bojovníci turnaje Oktagon 35, který se uskuteční v sobotu 17. září v brněnské Winning Group Areně, mají za sebou poslední stupínek před vzájemnými střety. V pátek ráno se totiž po hodinách pocení konečně postavili na váhu, která ve většině případů ukázala vysněné číslo. Již tradičně tu ale byli i tací, kteří boj se svým tělem nezvládli, nenavážili a museli podstoupit druhý pokus.

Foto: Oktagon MMA

Alex Lohoré a Patrik Kincl před turnajem Oktagon 35.

Článek
Fotogalerie

Oktagon 35 klepe na dveře, do jeho začátku zbývá několik málo desítek hodin. A jak bývá před bojovými turnaji povinností, zápasníci se den před konáním galavečeru postavili na váhu. Po hodinách odvodňování, pocení a dalších procedur se většině z nich povedlo boj se svým tělem zvládnout na jedničku.

Z celkových 24 bojovníků nakonec nenavážilo při prvním pokusu hned 6 z nich. Tuto skupinu tak čekalo ještě několik desítek minut dalšího hubnutí, neboť je neminul opravný pokus. A pakliže by se jim znovu nepovedlo docílit správné váhy, znamenalo by to strhnutí části výplaty. V krajním případě dokonce není vyloučeno ani úplně zrušení zápasu, což už se v minulosti několikrát stalo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

A o jaké váhové hříšníky se jednalo? Jmenovitě to byli Edilson Franca, Denis Kurdinov, Radek Roušal, Jorge Bueno, Iamik Furtado a David Moon. Ti tak na myšlenky ubírající se směrem k zápasu mohli na další hodinu zapomenout, přesto naprosté většině nakonec bylo do úsměvu. Jako jediný při opravném pokusu selhal Kanaďan David Moon, který tak část výplaty daruje soupeři Jakubu Dohnalovi. Zbylá pětice se poučila a nezaváhala.

Zápasníci, kteří měli před turnajem OKTAGON 35 problém s váhouPrvní pokusDruhý pokus
Edilson Franca (limit do 93,5 kg)93,8593,45
Denis Kurdinov (limit do 84,4 kg)85,584,3
Jorge Bueno (limit do 84,4 kg)84,584,25
Iamik Furtado (limit do 70,8 kg)71,670,8
Radek Roušal (limit do 71 kg)71,470,55
David Moon (limit do 66,3)67,2567,25*
*nenavážil a odevzdá část výplaty soupeři

Ostatní bojovníci si počínali na jedničku. Zatímco v některých případech se jednalo o těsnou záležitost, byli tu ale i tací, kterým se to povedlo i se značnou rezervou. Příkladem šla i titulová dvojice, která si to rozdá o pás střední váhy. Zatímco vyzyvatel Alex Lohoré docílil váhy 83,6 kilogramu (limit 83,9), tak naopak současný král Patrik Kincl to pojal po šampionském stylu a na pultíku se ukázalo 83,8.

A jelikož se jedná o šampionskou bitvu, nemohl chybět ani první staredown. Možná až překvapivě poklidná atmosféra mezi oběma rivaly ještě víc přidala na důležitosti duelu. Následovalo tradiční pózování pro fotografy a několik slov do mikrofonu.

„Čekám nejlepší verzi Alexe Lohorého. Bude to skvělý zápas pro každého a rozhodně si ho nesmíte nechat ujít,“ pozval diváky šampion Kincl. „Může očekávat maximální násilí. Jdu si pro pás!“ má jasno Francouz Lohoré.

Oficiálním vážením to zdaleka nekončí. Bojovníky ještě čeká ta zábavnější část, a sice večerní veřejné vážení před stovkami natěšených fanoušků. K vidění budou i poslední staredowny, které se v některých případech klidně mohou zvrtnout. Veřejné vážení proběhne v pátek v 17:30 na Dominikánském náměstí v Brně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články