Hlavní obsah

Legenda ze hry. Procházka bude mít hlavní duel turnaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blížící se turnaj UFC 295 v New Yorku zasáhla nepříjemná zpráva. Přišla totiž o hlavní zápas, ve kterém se již 11. listopadu proti sobě měli v rámci fightu o pás těžké váhy postavit Američané Jon Jones a Stipe Miocic. Prvně jmenovaný se ovšem zranil a nově je vrcholem turnaje bitva v polotěžké váze mezi Jiřím Procházkou a Alexem Pereirou.

Foto: Petr Horník, Právo

Bojovník UFC Jiří Procházka.

Článek

Přichází to jako rána z čistého nebe. Legendární bojovník Jones si při rutinním tréninku přetrhl šlachu, která spojuje prsní sval s kostí a zranění ho podle nejnovějších zpráv vyřadí zhruba na osm měsíců. Rovněž bude zapotřebí chirugický zákrok, o čemž v úterních pozdních večerních hodinách informoval generální ředitel slavné UFC Dana White.

„A jsme zase tady. Jones včera trénoval, ale zranil se. Wrestlil a přetrhl si šlachu. Je mimo turnaj, je zapotřebí operace,“ informuje o nepříjemných změnách slavný prezident. Sociálními sítěmi se dokonce šíří video právě z okamžiku, kdy mělo ke zranění dojít. V něm se zkušený Američan pokoušel sparing partnera dostat na zem, což se mu stalo osudným.

Legendární bojovník je tedy mimo turnaj UFC 295 v New Yorku, kde přitom měl figurovat v rámci hlavního duelu, v němž měl hájit titul těžké váhy před krajanem Stipem Miocicem. Nově se do čela všech zápasů posouvá bitva v polotěžké divizi o uvolněný pás mezi Jiřím Procházkou a Brazilcem Alexem Pereirou.

„Alex je zajímavý soupeř se zajímavým stylem i charakterem. Jsem rád, že se to konečně domluvilo, těším se na naše střetnutí. O tohle vítězství stojím. Rozhodně budu chtít ukázat, že jsem lepší. Lepší postojář, neboli v souboji, kde ještě nedojde na blízký kontakt. Ale jako vždy půjdu pro vítězství, ať už to bude vyžadovat cokoliv,“ uvědomuje si český bijec vážnost souboje s bývalým králem střední divize, jehož trenérem je Glover Teixeira, Procházkův poslední soupeř.

UFC přesto pro listopadovou událost přichystala náhradní bitvu. O prozatímní titul těžké divize totiž zabojuje Angličan Tom Aspinall s Rusem Sergejem Pavlovičem. Naopak předchozí Jonesův vyzyvatel Miocic se galavečera vůbec nezúčastní a je nyní otázkou, zda na rivala počká, nebo mu organizace pro nadcházející galavečery sežene jiného soupeře. Podle ESPN je ambicí UFC domluvit střet mezi Jonesem a Miocicem na příští rok.

Reklama