Hlavní obsah

Naštval se! Nedostával jsem takový prostor. K titulu jsem měl daleko, vysvětluje změnu český bijec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z předních posil. David Hošek byl během středeční tiskové konference představen coby nový zápasník organizace Real Fight Arena (RFA). Osmadvacetiletý bijec naprostou většinu své dosavadní kariéry spojil s organizací OKTAGON MMA, kde během tří let nastoupil do osmi zápasů. Sparťan, jak se Hoškovi přezdívá, přesto vycítil, že nedostává takový prostor, jaký by si zasloužil. Například případná titulová šance podle mě byla v nedohlednu. I proto se český bijec rozhodl pro změnu prostředí a v RFA si bude chtít dojít pro opasek.

Foto: Oktagon MMA

Český MMA zápasník David Hošek vyměnil organizaci OKTAGON za RFA.

Článek

RFA představila dalších více než dvacet nových tváří. Mezi ty nejzajímavější se řadí Tadeáš Růžička, Matěj Kozubovský nebo již zmiňovaný David Hošek. Posledně jmenovaný v rozhovoru přiznal, že se rozhodoval mezi dvěma nabídkami. Nakonec se však rozhodl pro nově vzniklou organizaci Real Fight Arena, která podle jeho slov bude dávat víc prostoru Čechům a Slovákům. Pro osmadvacetiletého zápasníka to bude větší příležitost, jak dát o sobě vědět.

„Ať jsem porazil kohokoliv nebo udělal jakýkoliv výsledek, tak to i tak bylo špatně. Asi kvůli tomu, že nejsem tak mediálně sledovanej. Probiju se k titulu tady," vyjádřil se Hošek na tiskové konferenci.

Proč zrovna organizace RFA?

To je pro mě ta nejtěžší otázka. Je tam více věcí. Naštval jsem se kvůli tomu, že jsem v OKTAGONu nedostal takový prostor. Porazil jsem třeba Marcina Naruszczku, ale víceméně mě to nikam neposunulo. I když mi ten zápas nevyšel tak, jak jsem chtěl, tak jsem ho vyhrál. Tím to hasne. Pak jsem dostal dobrou nabídku od organizace RFA a s týmem jsme se dohodli na tom, že to bereme. Bylo to pro nás to nejlepší možné řešení.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený David Sparťan Hošek (@davidhosek_mma)

Jak dlouho trvala jednání? Byla ve hře i jiná organizace?

Hned jasné to nebylo. Několik dnů nebo týdnů to trvalo. Když jsme dostali nabídku, tak jsme to řekli OKTAGONu, který mi vzápětí také dal nabídku. I když byla moc pěkná, tak jsem stejně časem rozhodl pro RFA. Věřím tomu, že tady budu mít více prostoru.

RFA jste tedy upřednostnil kvůli tomu, že jste v OKTAGONu nedostával takový prostor?

Víceméně ano. OKTAGON je totiž poslední dobou hodně zaměřený na cizince, což na jednu stranu chápu. Pak se ale stane to, že dorazí nějaký cizinec a hned dostane šanci bojovat o titul, aniž by ho nikdo předtím pořádně znal. Češi a Slováci tím pádem tu šanci nedostanou, i když by si jí mnohdy mnohem víc zasloužili. Věřím, že to takhle v RFA nebude. Už jen kvůli tomu, že organizace vkládá více prostoru pro Čechy a Slováky.

Dokážete si představit, že vy jako Čech byste šel do zahraniční organizace a hned  zápasil o titul?

Kdybych já jako Čech dorazil někam do ciziny, chtěl bych se tam probojovat k titulu, nebo něčeho dosáhnout, tak bych to měl strašně těžké. Nikdo by mi tam nedal prostor, nebude to hrané pro mě. Musel bych vyhrát hodně těžké zápasy, abych se vůbec k tomu probojoval. Ta cesta by byla hodně dlouhá a těžko říct, zda by to vůbec za to stálo.

Chyba rozhodčího, předčasně ukončil zápas. David Hošek si tak nemohl vítězství vychutnat naplnoVideo: Oktagon TV

Kdy byste měl mít první zápas v nové organizaci a s kým?

Mělo by to být na prvním turnaji, který bude 14. března. Soupeřem měl být Michal Dobiaš, ten ale nakonec změnil názor a nechce chodit 84-ku. Místo toho chtěl jít do 77-ky, kam chce zhubnout, což pro mě nepřipadá v úvahu. Až na tiskové konferenci jsem se dozvěděl, že ten zápas s ním mít nebudu. Snad mi najdou nějakou jinou náhradu a pořádně se na zápas připravím.

Takže aktuálně jste bez soupeře?

Zatím jsem bez soupeře. Každopádně na březen se mnou počítají, takže doufám, že se jméno soupeře v co nejbližší době dozvím, abych se mohl připravit. Ještě je čas a já věřím, že se někdo najde. Za sebe můžu říct, že na březen budu připravený, už teď pořádně makám.

Jak tedy vypadá vaše příprava? Přišlo nějaké zranění?

Příprava za mě probíhá velice dobře. Svědomitě makám, připravuju se, abych se ukázal v co nejlepším světle. Chystáme se ještě odjet do Polska, kde jsou suprové sparingy a celkově výborné tréninky. Ale jak jsem řekl, i když nemám potvrzeného soupeře, tak se i tak připravuju na sto procent. Co se týče zranění, tak se nejednalo o nic vážného. Na pár dnů mě bolela ruka, ale už se cítím v pořádku.

Reklama

Související témata: