Hlavní obsah

Největší rána, jakou jsem za poslední dobu dostal, přiznal Muradov. Měl černo před očima

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze svého čtvrtého a prozatím nejdůležitějšího vítězství v UFC má stále radost, přesto euforii částečně brzdí zdravotní problémy, které se dostavily už před zápasem s Američanem Bryanem Barberenou. Uzbecký bojovník Machmud Muradov tak po příletu z Londýna, dějiště posledního galavečera, v nejbližší dnech vyhledá lékařskou pomoc. „Mám zraněnou nohu, stalo se to pravděpodobně už před zápasem,“ řekl pro Sport.cz 33letý fighter, jehož oteklé koleno bylo vidět právě i v průběhu střetu. Na konci zápasu pro změnu přišla tvrdá srážka hlav.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Bryan Barberena (vlevo) a Machmud Muradov během souboje.

Článek

Důvod zraněného kolena zatím není znám. Muradova každopádně viditelný otok na levé noze limitoval již před samotným nástupem do klece nejslavnější bojové organizace. „Bylo to vidět už v zápase. Nemohl jsem kvůli tomu zapojit na nohu triangle, soupeře se mi nedařilo kontrolovat na zemi. Dařilo se mu díky tomu vstávat, ale zas nemůžu říct, že by to on sám nedělal dobře," uznal soupeřovy kvality.

V nejbližších dnech, až splaskne otok, půjde 33letý uzbecký fighter na podrobnější vyšetření, které odhalí příčinu poranění poškození. „Musím počkat, až mi spadne otok. Aktuálně čekám na doktora, až se vrátí, abych za ním jel," líčí nadcházející kroky bojovník z Východu, který i přes tyto problémy podal dominantní výkon a soupeře přejel jednoznačně na body. Rovněž přiznal, že mu adrenalin z boje dával myšlenky od zraněné nohy stranou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Z hlediska poranění to ale nebylo vše. Hned dvakrát v zápase došlo ke srážce hlav, přičemž především střet z koncovky zápasu si dokonce vyžádal lékařské ošetření a více než minutu se nebojovalo. Jelikož se ale jednalo o samotnou koncovku boje, nechal sudí odtikat i poslední vteřinky. Jak bylo ale z výrazu obou bojovníků zřejmé, jednalo se o hodně bolestivou záležitost.

„Byla to největší rána, kterou jsem v zápase za poslední dobu dostal," usmívá se Muradov. „Cítil jsem to opravdu hodně. Trochu mě to rozhodilo, měl jsem trochu černo před očima. Dobré bylo, že to nebylo na začátku, ale až na konci třetího kola. Už zbývala jen poslední minuta. Naštěstí bolelo jen po zápase, teď už je to v pohodě," ulevilo se mu.

Muradov tedy z hlavního města Anglie odletěl i se zdravotními problémy, jejichž bolest alespoň částečně může umírnit fakt, že zvládl nesmírně důležitou bitvu. Právě tento úspěšný zářez mu s největší pravděpodobností vynese novou smlouvu. Ta původní totiž vyprchá nadcházejícím duelem.

„Záleží, co UFC bude chtít, ale za těchto okolností to normálně prodlužují. Uvidíme, co bude," popisuje Muradov, jehož přímo v londýnské O2 Areně podporovala i přítelkyně Sabina Karásková. Sám uzbecký bojovník by měl být součástí nejslavnější ligy světa i v nadcházejících bojích.

Reklama

Související témata: