Hlavní obsah

Nekonečná sága pokračuje. McGregor ohlásil hvězdný návrat, přišel ale další zádrhel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nekončící sága kolem návratu hvězdného MMA bojovníka Conora McGregora stále neutichá. Měsíce a roky utíkají bláznivým tempem, jenomže slavný Ir stále marně vyhlíží návrat do bojiště, kde své jméno proslavil. A byť to nyní vypadalo, že by se mohl vytouženého comebacku skutečně dočkat, vše vyvrátil šéf nejprestižnější bojové organizace UFC Dana White. „Zatím nemáme datum,“ vyvrátil zvěsti o McGregorově souboji v nejbližším časovém horizontu.

Foto: Profimedia.cz

Irský bojovník MMA Conor McGregor při svém zatím posledním duelu v roce 2017. Archivní foto.

Článek

McGregorovi příliš nepomáhá ani neustálá aktivita na sociálních sítích, kde snad každý týden informuje o blížícím se návratu. Několikrát dokonce napsal, že už je vše připraveno, a ukázal i na konkrétní galavečer, jak se ale ukazuje, spíše se jedná o nekončící snahu upoutat na sebe pozornost a tak trochu zatlačit i na vedení UFC, které dementuje jednu zprávu za druhou.

Nejčerstvější informací přitom měla být Irova účast na jubilejním galavečeru UFC 300, kde se 13. dubna představí také nejúspěšnější český bijec Jiří Procházka. Turnaj v Las Vegas sice už poznal jedenáct oficiálně oznámených duelů, jenomže stále tomu jaksi chybí pomyslná třešnička na dortu. Tou mohl být právě McGregor, který napjaté fanoušky málem přivedl do extáze stručným příspěvkem. „Zpečetil jsem dohodu. McGregor na 300,“ znělo na sociálních sítích.

Poplach. Média rázem zpozorněla, totéž miliony příznivců, kteří na comeback již pětatřicetiletého rodáka z Dublinu čekají už od července 2021. McGregor si v tehdejší trilogii proti Američanovi Dustinu Poirierovi zlomil nohu, na návrat pod světla reflektorů elitní ligy proto stále zoufale čeká. O realizaci souboje se snažil přesvědčit i jeho americký soupeř Michael Chandler, který dle svých slov s bojem na UFC 300 souhlasil. Jenomže vidle do debaty očividně hodila sama organizace.

„Na zápas dojde, ale zatím nemáme datum. Doufám, že na to dojde ještě letos, přičemž doufám, že by se to mohlo podařit na podzim. Doufejme, že se nám to podaří dát dohromady,“ vyvrátil tak spekulace šéf UFC Dana White, když zavrhl možnost, že by ke zmíněnému souboji skutečně došlo na nejbližším jubilejním galavečeru.

Údajně sešlo i z nápadu postavit bývalého dvojnásobného šampiona McGregora na turnaj UFC 302, který se koná 29. června a pro všechny odborníky se zdál být tím nejlepším možným řešením. Nabízí se totiž ještě několikaměsíční příprava. „Doufejme, že to vyjde na podzim,“ zopakoval se vší upřímností White.

Okamžitě se tak naskytl scénář, v němž by si McGregor nejprve mohl vyzkoušet boxerský duel, než dojde k ostrému testu v kleci. Loni v prosinci se v rozhovoru pro talkSPORT nechal slyšet, že má malou trpělivost, a pokud má jeho MMA kariéra nadále stagnovat, bude si to chtít mezi provazy rozdat s boxerskou legendou Mannym Pacquiaem (první boxer v historii, jenž vyhrál deset světových titulů v osmi různých váhových kategoriích – pozn. red.).

„Dejte mi to! Měl jsem se vrátit v dubnu, pak v prosinci, ale furt nic,“ rozhněval se 35letý McGregor. „Vydělám vám více než všechny ty figurky dohromady. S nikým v historii bojových sportů se nezacházelo tak, jak se zacházelo se mnou. Stále čekám! Moje trpělivost ale pomalu a jistě dochází,“ zuří.

McGregor je silně spojován s návratem do ringu od doby, co v roce 2017 svedl mimořádně výdělečný souboj s legendárním Američanem Floydem Mayweatherem. Byť Ir nakonec prohrál, přesto si tento jedinečný okamžik nenechaly ujít miliony diváků přímo v dějišti akce či na televizních obrazkovách. Je proto jasné, že další boxerská „vložka“ by mohla být minimálně stejně tak úspěšná.

Reklama

Související témata: