Hlavní obsah

O Procházkově operaci zatím není rozhodnuto. Sbíráme informace, říká trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zranění českého bojovníka Jiřího Procházky výrazně zkomplikovalo pobyt v Las Vegas, kam se výprava kolem hostěradického rodáka původně vydala za účelem titulové obhajoby, jenž se měla uskutečnit 10. prosince na turnaji UFC 282 proti Brazilci Gloveru Teixeirovi. Zdravotní problémy způsobily tak trochu jinou náplň běžných tréninkových dnů a místo pilování formy se řeší, jakým způsobem se vážně poraněné rameno bude léčit.

Foto: UFC

Jiří Procházka během červnového duelu s Gloverem Teixeirou.

Článek

Přetrhané vazy v rameni, ke kterým došlo během wrestlingového tréninku, způsobily pořádný kolotoč jednání s organizací UFC, ale především také s lékaři. Jiří Procházky společně s trenérským týmem ve složení Martin Karaivanov a Jaroslav Hovězák tak v těchto dnech zkouší najít recept na léčení zdravotních problémů, jejichž doba uzdravování se odhaduje minimálně půl roku. Jiná média pro změnu spekulují až o roční pauze.

„Konzultujeme to s doktory, zároveň to probíráme také s českými lékaři," řekl krátce po oznámení o zranění trenér a manažer v jedné osobě Martin Karaivanov, jenž do Las Vegas odlétal později už s vědomím toho, že jeho svěřenec hlásí zdravotní komplikace. To se ale ještě nevědělo, jakou vážnost skutečně mají a že se kolem nich rozjede doslova kolotoč všech možných spekulací.

Vše navíc spěje k chirurgickému zákroku, což by podle expertů dávalo největší smysl. Zatím ale není nic rozhodnuto. „Sbíráme co nejvíc informací, zatím se nic nového neudálo. Rovněž není rozhodnuto, zda bude Jiří muset podstoupit operaci," uvedl Karaivanov. „V pondělí jedeme do Los Angeles, kde máme sezení s jedním doktorem. Vše řešíme na základě nových a nových informací," dodal brněnský kouč.

Zdravotní komplikace se navíc již tradičně řeší i s uznávaným českým fyzioterapeutem Pavlem Kolářem, pod jehož křídly Procházky již v minulosti řešil několik bolístek. V těchto chvíli se také jedná o tom, zda rekonvalescence naplno proběhne doma v Česku, nebo třicetiletý rodák z Hostěradic podstoupí případný zákrok ve Spojených státech amerických. S největší pravděpodobností ale na operaci skutečně dojde.

Česká výprava každopádně v Las Vegas zůstane až do již zmíněného galavečera UFC 282, kde budou nově o uvolněný titul bojovat Polák Jan Blachowicz s Rusem Magomed Ankalajevem. V těchto dnech se tak místo příprav v kleci našel prostor i pro zábavu, například v podobě návštěvy místního cirkusu, který si Karaivanov pochvaloval.

Reklama