Hlavní obsah

OKTAGON si přichystal překvapení! Ve hře je i první ženský titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva turnaje v jednom. Organizace OKTAGON MMA si na závěr roku připravila pro své fanoušky jedinečnou záležitost. Vůbec poprvé v historii se v jeden večer budou konat hned dva turnaje. Nejlepší možná reakce na zrušené zápasy. V závěru roku bude o titul zápasit Tereza Bledá, která se může stát první šampionkou organizace. Do akce se dostane také talentovaný Matěj Peňáz. Ostře sledované budou také vystoupení Matúše Juráčka, který se střetne s Robertem Pukačem. Vítězně se bude s letošním rokem chtít rozloučit Jakub Tichota, bomby pro změnu můžeme čekat od Daniela Škvora. Nejen tyto zápasy nabídne sobotní OKTAGON 30, který startuje v 18:00 hodin.

Foto: Oktagon MMA

Mabelly Lima (vlevo) a Tereza Bledá během vážení před turnajem OKTAGON 30.

Článek
Fotogalerie

V posledních dnech přišla řada problémů. Z avizovaného turnaje nejprve vypadl Javier Toledo, který se měl utkat s americkým grizzlym Jeremym Kimballem. Američan na případnou náhradu nepřistoupil a ani on se v kleci nepředstaví. Tím problémy ale nekončily. Ba naopak, spíše začaly. Jen několik dní před samotným galavečerem byla pozitivně testována na covid-19 Olga Rubinová. Ani na její duel s Lucií Szabovou tak nedojde. A aby toho nebylo málo, tak problémy hlásil i Tato Primera. OKTAGON MMA tak musel na na nečekané změny reagovat. A přišel s překvapivou novinkou. Vůbec poprvé v jeho historii se budou konat dva turnaje v jeden večer.

Divákům se do akce vrátí oblíbený OKTAGON Underground, který zaujme místo zrušených zápasů. Bude se jednat hned o tři fighty v malých rukavicích v podání těch nejostřílenějších borců z postoje. Do akce postupně vyrazí Denis Farkaš, Andrej Šimkulič, Andy Čechovský, Adrian Tadlánek, Jakub Mikovčák a Tomáš Cigánik. Původně byl v plánu ještě duel mezi Nikolasem Krivákem a Radkem Roušalem. Druhý jmenovaný byl ovšem z turnaje stažen kvůli nevhodnému tetování na ruce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Právě po tomto turnaji dojde k očekávanému OKTAGONu 30. Jubilejní turnaj navíc poprvé v historii dává do hry opasek pro šampionku. V ženské muší váze se proti sobě představí Tereza Bledá a Brazilka Mabelly Lima. Druhá jmenovaná měla ovšem velký problém s váhou, váhový limit nesplnila o více než dva kilogramy. Druhou šanci by tak podle nejnovějších informací měla mít zítra. Pakliže by ani tentokráte Brazilka nenavážila, rázem by o titul bojovala pouze Bledá. Zkrátka podobná situace, jako tomu bylo při souboji Karlose Vémoly a Milana Ďatelinky.

"Já jsem si trochu myslela, že nenaváží, už jak tady seděla. Vypadala špatně. Dva kilogramy nejsou něco, co bych nevzala. Ať to ještě zkusí a mně stačí, že já mám váhu hotovou," hlásila Bledá krátce po vážení.

Bledá si navíc do zápasu ponese neporazitelnost. Navíc ve svých dvaceti letech může dosáhnout na mistrovský opasek. Nebude to mít ale vůbec jednoduché. Lima má totiž za sebou hned deset soubojů a pouze jedinkrát prohrála. Bylo tomu tak před dvěma lety, kdy neúspěšně bojovala o kontrakt v slavné UFC.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Oči diváků pochopitelně budou patři i Matěji Peňázovi. Českého bijce rovněž zdobí neporazitelnost, navíc všechny předchozí zápasy dokázal ukončit v prvním kole. Na dlouho očekávaný pikantní souboj s Vlastem Čepem musel podruhé zapomenout, místo slovenského zápasníka se mu tváří v tvář představí Cheick Koné, který má na svém kontě bezmála třicet zápasů. Dočkají se diváci knokautu z jedné či druhé strany?

Potřetí během letošního roku vyrazí do boje Matúš Juráček. Slávista, jak se Juráčkovi přezdívá, si to rozdá s Robertem Pukačem. Česko-slovenská válka, která slibuje atraktivní a zajímavý souboj. Juráček však půjde do zápasu s pětizápasovou sérii výher, naopak Pukač by chtěl nastartovat vítěznou sérii. Nebude to mít ale vůbec jednoduché. Mnozí očekávají dlouhou bitvu, která se může protáhnout na všechna tři kola. Bude tomu skutečně tak?

Rozjetý je také Jakub Tichota. Český talent stále neokusil hořkost porážky a tuto vizitku si bude chtít udržet i po souboji s tvrdým polským bijcem Dawidem Karetou. Zatímco český zápasník všechny své zápasy ukončil před limitem, tak Polák svádí mnohem delší bitvy. V kleci se mu ovšem povedlo zdolat i talentovaného Tadeáše Růžičku. Jak si tentokráte povede v souboji s dalším českým supertalentem?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Během jediného měsíce se opět hlásí Daniel Dittrich. Český těžkotonážník začátkem prosince sestřelil norského vikinga Thomase Narma. Nyní se o něco podobného pokusí také proti Tadeji Dajčmanovi. Pozadu nebude chtít zůstat ani Daniel Škvor, který pro změnu vyzve Brazilce Jonathana Azeveda.

Turnaj v brněnské pevnosti začíná v 18:00. Celý večer lze sledovat prostřednictvím placeného přenosu na webu oktagon.tv.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články