Hlavní obsah

Překvapení v UFC! Slovenský bojovník předvedl um a skolil velšského draka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před duelem v roli velkého outsidera, v kleci to ale neplatilo. Slovenský bojovník MMA Ľudovít Klein svedl další bitvu v nejprestižnější bojové organizaci UFC. Rodák z Nových Zámků se představil na turnaji UFC Fight Night 208 Blaydes vs. Aspinall, na kterém pečlivým výkonem zdolal favorizovaného Masona Jonese. Pro Kleina se jedná o třetí výhru mezi elitou.

Foto: Per Haljestam-USA TODAY Sports

Mason Jones (vlevo) a Ľudovít Klein během vzájemného duelu.

Článek

Oba jsou skvělí postojáři a přesně v takovém duchu se nesla první pětiminutovka, která diváky pohltila. Z obou stran padaly velice tvrdé údery, o něco živějším dojmem přesto působil Jones, který na soupeře vyvíjel tlak i skrze práci u pletiva. Klein však nezůstal vůbec pozadu, dokonce si troufl i na kop ze vzduchu, který by v případě špatného krytí klidně mohl znamenat vypínák.

Strhující partie pokračovala. Kleinovi se dařilo trefovat z ústupu, při roztočení kladiv dokonce soupeře nachytal tvrdou kombinací a málem tu bylo překvapení. Slovenský zástupce v nejprestižnější bojové organizaci se otřeseného rivala pokoušel rychle ukončit, jenže Jonesovi se povedlo duel nejprve svázat, a poté se z krušných okamžiků vymanit.

Favorizovaný Jones se ve druhém kole přeci jenom otřepal ze sevření a sám zlobil. Nejprve to zkoušel naskočeným kolenem, poté se na soupeře snažil najít recept i u pletiva. Klein však druhou pětiminutovku zvládl znamenitě a před posledním kolem byl blíže k vítězství.

Velšský bojovník se výhře ještě více vzdálil vzdálil poměrně zbytečným naskočeným pokusem o submisi, která se záhy proměnila v prekérní situaci. Kleinovi se totiž povedlo soupeře držet dobré tři minuty pod sebou a vítězství bylo každou vteřinou blíž a blíž. Jones se sice ještě v závěru dokázal postavit, bez potřebných sil ale se zápasem nic neudělal.

Zajímavá bitva nakonec nabídla všechna tři kola, jednomyslným výrokem sudích se však z vítězství radoval Ľudovít Klein, který si tak připsal třetí výhru v UFC. Sedmadvacetiletý bijec naprosto vyvrátil roli outsidera zápasu a připisuje si nejcennější kariérní skalp.

Reklama

Související témata: