Hlavní obsah

Procházka míří dobýt New York. Jeho hlavu zdobí nový bojový účes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Co by to bylo za zápas, kdyby nepřišel bojový účes. Nejúspěšnější český MMA bojovník Jiří Procházka neupustil od své rutiny a před blížícím se duelem v slavné UFC o titul polotěžké váhy proti Brazilci Alexu Pereirovi znovu nechal na své hlavě vyřádit kadeřníky. Výsledkem je oblíbený cop, který jednatřicetiletého samuraje požene za vítězstvím hlavní bitvy galavečeru UFC 295 11. listopadu v New Yorku.

Zápasník Jiří Procházka odletěl na zápas s novým účesem. Připomeňte si i jeho předchozí UFC vlasové kreace. Video: Sport.cz

 
Článek

Bývalý šampion UFC je známý tím, že mu záleží na tom, s jakým účesem do boje nastupuje. Od svých zvyků neupustil ani nyní a na hlavě si nechal vyšperkovat „válečný účes“, který jej požene do další důležité bitvy. „Musím to nechat upravit. Trochu to nechat zaplést, oholit boky a vousy. Určitě to ale nebude takový vysílač jako předtím,“ informoval Procházka ještě před finální úpravou, jež mu na hlavě nachystala další parádu podle jeho gusta.

Na hlavě hostěradického rodáka, který v neděli zamířil směr New York, tak vznikl ikonický cop ve vylepšené podobě, který jej například zdobil v památné bitvě s Brazilcem Gloverem Teixeirou. Jak ale sám tvrdý bojovník potvrdil, v poslední bitvě proti brazilskému rivalovi mu v boji spíše překážel. „V gilotině se mi to úplně nevyplatilo, spíše to překáželo. Ať to má grády!“ zvolal Procházka.

Pozornost celého světa přitom přilákal již během druhého duelu v slavné UFC, kdy měl na hlavě netradiční vlasovou kreaci, která mu nakonec přinesla kýžené vítězství. Český bojovník se tak i pro svojí netradiční „výbavu“ na hlavě stal nepřehlédnutelným bijcem. Toto pouto s ním zůstalo spjato i nadále, inspirováno bylo zápasníky Muay Thai, kteří mají před zápasem na hlavě tradiční Wai Khru.

Změna měla přijít právě po bitvě s Teixeirou. Český bojovník tehdy vzal do ruky strojek a zbavil se pověstného copánku. „Ostříhal jsem si vlasy, protože jsem potřeboval ukončit jednu kapitolu svého života. Teď mohu začít s novou energií, novou vlnou. Upřímně,“ řekl na sociálních sítích. S „normálním“ účesem chtěl nastoupit i do odvety se zmíněným brazilským veteránem, z jejíž realizace nakonec vinou zranění českého bojovníka zcela sešlo.

Procházka tak do místa dějiště galavečeru UFC 295 opět zamíří s oblíbeným rituálem, který mu do klíčové bitvy dává sílu. Přesun do Spojených států amerických je na programu právě tento víkend, ani tady nesmí chybět staré známé zvyky. „Základ je odletové pivo, ještě jsem zaúkoloval lidi, ať seženou husu a víno na 11. listopad, kdy je svatý Martin“ říká s úsměvem trenér Martin Karaivanov. „Pivečko si určitě dáme, máme to tak vždycky,“ doplnil Jaroslav Hovězák, trenérský kolega. Těmi dalšími jsou Jan Stach a Filip Lukeš.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.