Hlavní obsah

Ronaldo, Neymar? Kdepak. Na prvním místě se nachází zápasník McGregor

Astronomická částka. Suma, na kterou si pozemský jedinec mnohdy nepřijde ani za celý svůj život. Prestižní časopis Forbes přišel se zajímavou statistikou nejlépe vydělávajících sportovců za minutu v uplynulém roce. Kdo by čekal na prvním místě Cristiana Ronalda či jiného fotbalistu, musel být hodně zklamán. Vedoucí post totiž bezkonkurečně patří MMA zápasníkovi Conoru McGregorovi, který si v přepočtu za minutu v zápase přijde na astronomických 8,6 milionů dolarů (přibližně 186 milionů korun).

Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Conor McGregor naposledy zápasil v červenci letošního roku.

Článek

Ano, slyšíte správně. McGregor se přitom během uplynulého roku podíval do klece pouze dvakrát, pokaždé ze zápasu odešel jako poražený. Přesto jeho dvě události byly natolik sledované, že slavné UFC přinesly 38 procent celkových tržeb za PPV. Zatímco lednový souboj s Dustinem Poirierem si prostřednictvím PPV zakoupilo 1,6 milionů lidí, tak ten červnový o 200 tisíc více. Prezident UFC Dana White to popsal jako nejúspěšnější kalendářní rok vůbec.

Nová studie navíc odhalila, že irský zápasník během minuty vydělá 8,6 milionů dolarů (přibližně 186 milionů korun). V kleci přitom dohromady strávil necelých dvanáct minut. McGregorovi navíc trvalo pouhých sedm vteřin, než se mu povedlo vydělat 1 milion dolarů (přibližně 21 milionů korun). Podle časopisu Forbes se tak stal nejlépe vydělávajícím sportovcem za minutu za rok 2021. Zdaleka tak zastínil i druhého v pořadí boxera Canela Álvareze, který si během minuty přijde na 444 tisíc dolarů (přibližně 10 milionů korun). Na mnohem menší cifře se pohybuje hráč amerického fotbalu Tom Brady, jehož suma činí 37 tisíc dolarů (přibližně 800 tisíc korun).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

„Až" na čtvrtém, respektive pátém místě najdeme fotbalisty. Těm vévodí Brazilec Neymar, který si během minuty přijde na balík ve výši 32 tisíc dolarů (přibližně 680 tisíc korun), dalším v pořadí je portugalský ostrostřelec Cristiano Ronaldo, který má skoro o polovinu méně (přibližně 380 tisíc korun).

McGregor loni v květnu slavil další vítězství. Časopis Forbes ho korunoval za nejlépe placeného sportovce světa. Ir McGregor za rok vydělal 180 milionů dolarů (3,8 miliardy korun), z čehož 158 milionů pocházelo od sponzorů a z prodeje podílu ve značce. A to se náležitě oslavilo. McGregorova dlouhodobá partnerka Dee Devlin uspořádala večírek, jehož součástí byla i výzdoba zlatých balónků s vytištěnou číslicí „1".

Reklama

Související témata: