Hlavní obsah

Šampion Kincl má dilema. Za Vémolu by chtěl větší peníze, řeší i další zásadní věc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má dilema. Šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl stále přemýšlí nad závěrem roku, v rámci kterého se po necelých sedmi měsících konečně vrátí zpět do klece. Kdo bude soupeřem? To se stále neví. V předchozích dnech byly směrem k rodákovi z Hradci Králové adresovány hned dvě výzvy, o jednu se zasloužil i věčný rival Karlos Vémola. A jelikož se ve stejný večer o slovo přihlásil také slovenský ranař Vlasto Čepo, má Kincl plnou hlavu myšlenek. „Oba zápasy jsou dostatečně zajímavé a velké. Je to ta nejlepší pozice,“ prozradil Kincl v rámci aktuálního vyjádření.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola (vlevo) a Patrik Kincl bezprostředně po závěrečném gongu druhého zápasu.

Článek

Dlouhou dobu to vypadalo na střet se zmíněným Čepem, který se v rámci nedávného turnaje Oktagon 47 zapříčinil o oficiální výzvu na titulový souboj. „Nemám s tím absolutně žádný problém. Podle mě si to zaslouží. Je to dvojka střední váhy, čtyři výhry v řadě,“ vysvětloval Kincl na svém Youtube kanálu. Zároveň připustil, že by ho lákala vidina zvučného zahraničního soka. „Papírově bych uvítal nějakého top soupeře, ale nepřijde mi to vůči Vlastovi fér. Byť teď se to může pro mě zdát jako lehký zápas, tak ho beru jako regulérní výzvu,“ pokračoval.

Lehké spaní mu nedává ani nabídka na završení trilogie s bývalým kamarádem Vémolou, kterého letos v květnu v rámci odvety porazil jednoznačně na body a uhájil šampionský trůn. „Máme spolu zajímavou historii, přičemž jsem si to celé v sobě tak nějak uzavřel,“ popisuje myšlenkové pochody před výzvou. „A že by mě ta výzva nějak nakopla? Když to srovnám s přípravou na první prosincový datum a pak, jak se to odložilo, tak to byl obrovský impuls do tréninků. Teď to tak nemám,“ přemítá čtyřiatřicetiletý fighter.

Trápí jej jedna zásadní věc. „Mluvil jsem o tom s Ondrou Novotným (spoluzakladatel Oktagon MMA) a jediná moje otázka byla, zda Karlos dá střední váhu. Poté, co po našem zápase z klece utekl a odjel z haly, tak se vyjadřoval tak, že s 84 úplně končí, což byl důvod, proč jsem tohle celé vypustil z hlavy a zabalil. Je to jediné, co mě zajímá,“ popisuje. „Štve mě čekání od jara na termín zápasu, kterým bude prosinec, a pak neudělá váhu a já přijdu o zápas a budu zápasit jednou ročně. To se mi nechce. Chtěl jsem tenhle rok být aktivnější, dát aspoň minimálně 2-3 zápasy, což se nepovedlo. Bohužel asi nemám tak silnou pozici jako Karel, abych si houkl o zápas a byl mi nabídnut,“ rýpl si.

Možnost završit trilogii však dává obrovskou hodnotu. „V celé kariéře jsem neměl jedinou odvetu a teď by to byla trilogie. Zajímavé,“ usmívá se. Přesvědčit by ho mohla zásadní informace. „Hlavní věc, kdy jsem si řekl, že do toho půjdu, by byly peníze. Mám určitý kontrakt, kde s tím nejde hnout. S Vlastem bych šel podle smlouvy, ale když bych měl někomu darovat trilogii, tak bych to chtěl mít zaplacené. O dost lépe, než mám ve smlouvě. Vím, že Karel si za naší odvetu řekl raketu, kterou dostal. Bylo by to velké slovo do pranice,“ uvádí variantu, která překlápí misky vah právě pro trilogii s Terminátorem.

„Nechci se ale dostat do fáze kariéry, kdy budu brát zápasy za peníze. Nikdy to tak nebylo, byť tu kolovaly různé fámy. Pro mě to vždy bylo o sportu a bojím se, aby se to tady nezlomilo. Hledám si motivaci, abych předvedl lepší výkon než v posledním zápase,“ rozesmál se, neboť celý duel probíhal nezáživně u pletiva. „Můžu dát ruku do ohně, že neuvidíte to samé, co na jaře. Vypustit šelmu z vodítka a ideálně zápas ukončit před limitem,“ říká šampion.

Karlos Vémola vyzývá k odvetě Patrika Kincla. Vyslyší ho? Video: Sport.cz

Definitivní rozhodnutí nepřišlo, o tom rozhodnou až následující dny. „Nevybírám z dobré a špatné možnosti. Oba zápasy jsou dostatečně zajímavé a velké. To je nejlepší pozice, jak pro mě, tak pro Oktagon a pro fanoušky,“ vysvětluje Kincl, jenž na svých sociálních sítích nechal fanoušky hlasovat právě o tom, s kým by se v rámci turnaje Oktagon 51 měl poměřit. Výsledky byly poměrně vyrovnané, byť pár procent hrálo ve prospěch Čepa.

Tým kolem slovenského střelce tak musí stále čekat. „Pro nás to není žádný tlak. Vlasto stále nemůže jít do plné přípravy, ještě má nějakých 7-8 dnů. Potřebujeme to mít vyřešené až do té doby. Tak či tak bude Vlasto nastupovat v pozici outsidera, nikdy na nás nebude vyvíjen žádný velký tlak. A jestli to Patrik přijme, tak to bude on, kdo bude pod tlakem, protože obhajuje opasek,“ říká pro Sport.cz Čepův manažer Marián Jakubík.

Jakubík zároveň líčí nedávné setkání s Vémolou, kde ještě neměl žádné informace, že by se mělo ze strany Terminátora schylovat k výzvě. „S Karlosem jsme se zhruba před dvěma týdny potkali na jedné akci a bavili jsme se o tom relativně dost dlouho. Říkal, abychom zápas s Patrikem nepřijali, protože má Vlasto údajně ještě půl roku nebo rok čas, aby vyspěl na Kinclovu úroveň a duel měl smysl. To jsem ale netušil, co se stane,“ usmívá se.

„Nemám mu to za zlé. Beru to tak, že i takovou tvář má sport a lidí kalkulují se vším možným. Byla to mazanost a vyspělost. Prvně jsem myslel, že to s námi myslí dobře, ale sekundárně v hlavě řešil to, že pokud mu zápas dopadne dobře, tak Patrika vyzve on sám,“ uzavřel manažer.

Reklama