Hlavní obsah

Sebevědomý Američan znovu řádil! Po drtivé výhře si opět řekl o Procházku

Postrach polotěžké váhy UFC je na koni. Americký bojovník Jamahal Hill si na turnaji UFC on ESPN 40 připsal již třetí výhru v řadě, tentokráte jeho pěsti sestřelily šestku polotěžké divize Thiaga Santose. Fantastická forma pochopitelně přináší patřičné sebevědomí a nikoho proto nepřekvapí, že si Hill znovu po kratší době řekl o souboj s českým šampionem Jiřím Procházkou.

Foto: Chris Unger/Zuffa LLC

Jamahal Hill (vpravo) v souboji s Thiagem Santosem, kterého dokázal ukončit na TKO v polovině čtvrtého kola.

Článek

Letošní druhá výhra, znovu s pořádným přehledem. Před zápasem desítka polotěžké váhy Jamahal Hill udělal další krok k vysněné metě a na turnaji UFC on ESPN 40 v Las Vegas sestřelil o čtyři místa lépe postaveného Thiaga Santose. Konec boje přišel v polovině čtvrtého kola, kdy jednatřicetiletý Hill rozjel demoliční jízdu, několika drtivými údery poslal rivala na zem a tam veledílo dokončil.

Sebevědomě působící Hill, který vyhrál potřetí v řadě, se tak při nejnovějším aktualizování žebříčků UFC dostane na příznivější pozici. Rozjetému Američanovi pochopitelně narostlo i sebevědomí a v pozápasovém rozhovoru si rovnou řekl o souboj s českým šampionem polotěžké divize Jiřím Procházkou.

„Soustředím se na všechny bojovníky z vrcholu divize, ale rád bych se utkal s Jiřím, po kterém tady volám už dva roky. Chci ho, je mi jedno, že je to šampion. Mám dvakrát tolik výher v UFC než on. Pokud mi ho nedají, tak ať mi dají předchozího vládce polotěžké divize. Ten pás si vezmu, jsem hladový. Lev je hladový po zlatě," neskrýval touhu Hill na pozápasové tiskové konferenci.

Není to přitom poprvé, co jednatřicetiletý Američan projevil touhu o vzájemný střet s Procházkou. Podobně se totiž vyjadřoval i po únorovém vítězství nad Johnnym Walkerem. „Momentálně chci zápasit s Jiřím, nikdo jiný mě nenapadá. Ten zápas by byl fakt nářez. Málokdo má tak hvězdnou schopnost, mám potenciál být jeden z nejlepších. Ostatní jsou hrozně svázaní, celá divize je hodně unavená," vysvětlil rodák z Chicaga.

Hill si ale na zápas s českým šampionem bude muset počkat. Procházka aktuálně vyjednává o podobě první titulové obhajoby, v nedávné prohlášení vyzval k odvetě Brazilce Glovera Teixeiru. V případě, že by jednání nevyšla, tak se s největší pravděpodobností chopí šance Polák Jan Blachowicz.

Reklama

Související témata: