Hlavní obsah

Srovnání s Růžičkovým skandálem? Mimo mísu. Měl by si vysypat popel na hlavu, radí český bojovník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ožehavé video kolem českého fightera Tadeáše Růžičky, který měl v pražských ulicích napadnout do bezvědomí neznámého muže, jenž následně krvácel, stále rezonuje nejen bojovou scénou. Samotnou situaci přitom někteří přirovnávají k jinému českému bojovníkovi, Michalu Kotalíkovi, který se před pěti lety dostal do podobného problému a kvůli těžkému ublížení na zdraví musel usednout za mříže věznice. Srovnání ale s případem 25letého Růžičky on sám jednoznačně odmítá. „To, že jsem k tomu připodobňovaný, je dost mimo mísu, je to o dost něco jiného,“ řekl na sociálních sítích bojovník organizace Oktagon MMA.

Foto: Clash of the Stars

Český bojovník Tadeáš Růžička si užívá výhru na turnaji Clash of the Stars.

Článek

Kotalíkův incident se odehrál v roce 2018, kdy na diskotéce bránil svou tehdejší přítelkyni před neznámým mužem, kterého měl napadnout natolik, že z toho byly trvalé zdravotní následky. Následoval čtyřletý pobyt za mřížemi, přičemž část trestu byla za dobré chování odpuštěna a český bijec opustil věznici na konci roku 2021. Není proto divu, že se jej skandální video kolem Růžičky úzce dotýká.

„Až do té doby jsem se považoval za neprůstřelného. Říkal jsem si, že se mi nic extra stát nemůže, ani soud jsem nebral vážně. Najednou jsem všechno schytal ve dvou měsících, kdy jsem dostal všechny rány od života, co šly. Už chápu, že to není žádná sranda," řekl se vší vážností Kotalík v dubnu roku 2022.

Foto: Oktagon MMA

Bojovník Michal Kotalík se v roce 2022 po 4 letech vrátil do klece. Předtím pykal za těžké ublížení na zdraví.

Po dotazech ze stran fanoušků či médii přesto prolomil mlčení. „Je důležité si říct, že se tady neřeší to, že by měl někoho praštit na ulici. To se prostě stát může a tak to prostě je...Tady se ale řeší to video, které on sám přidal, a kde chlapa fackuje a vysmívá se mu," uvědomuje si Kotalík vážnost situace a zdůraznil, že se mu během vysvětlování těžko hledají slova.

„Ale k věci...To video je hnusné. Když jsem o té kauze jenom slyšel, tak jsem si řekl: jó dobrý. Bůhví, jak to bylo. Ale když jsem to viděl, tak jsem si řekl, že je úplně jedno, jak to bylo. Je to hnus a je to špatně. Nemělo by se to dít. Ať už je člověk zápasník, nebo ne. Je to prostě špatně," nikterak nesnižoval důsledky fyzického útoku, který je již v šetření policie.

Vyslal i vzkaz přímo k jednomu z nejtalentovanějších postojářů domácí scény. „Uvědomuji si, že mu teď není vůbec dobře a není to pro něj dobrá situace. Za sebe, jako člověka, který si něčím podobným prošel, si tak nějak troufám říct, že vím, co ho teď asi bude čekat. Ať se prostě vyse*e na jakékoliv výmluvy – kdo, co nebo jak. To video je prostě mimo, přes všechny čáry. Ať si vysype popel na hlavu," radí Kotalík. „Ať se všem omluví a postaví se k tomu jako chlap. Trest ho asi nemine, nebo nevím...Ať se k tomu postaví jako chlap a čelí důsledkům," pokračuje osmadvacetiletý bijec.

Kriminalisté pátrají po muži, který ležel na ulici v bezvědomíVideo: Policie ČR

Srovnání se svým případem z roku 2018 ale odmítá. „To, že jsem k tomu připodobňovaný, je dost mimo mísu, je to o dost něco jiného. A kdo to nevidí, tak je buď idiot, a nebo to vidět nechce," rozpovídal se Kotalík, který dal za vyjádření kredit i spoluzakladateli organizace Oktagon MMA Ondřeji Novotnému, podle něhož není srovnání obou případů na pořadu dne. „Ondra naprosto správně řekl, že obě situace jsou naprosto nesrovnatelné."

V předchozích dnech se k incidentu vyjádřila i organizace RFA, ve které se Růžička až do vyšetření případu neukáže. „Tadeáš u nás nebude zápasit, dokud se to celé nevyšetří. Uvidíme, co se bude dít. Měl jít sice o titul, ale máme tady další kluky, kteří jsou schopni ho zastoupit. Například Patrik Záděra či Leo Brichta," potvrdil pro Sport.cz spoluzakladatel organizace Boris Marhanský.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.