Hlavní obsah

Tragická ztráta! Profesionální zápasník MMA padl při obraně Ukrajiny

Sportovní svět položil při obraně Ukrajiny proti invazi ruských vojsk další oběť. MMA oplakává polského zápasníka Tomasze Walentka, který sloužil jako dobrovolník v mezinárodní legii a o život přišel při dělostřelecké palbě ruských agresorů na Donbasu.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ruská agrese na Ukrajinu si denně vyžádá oběti z řad vojska i civilního obyvatelstva. Ilustrační foto

Článek

„S obrovským smutkem jsme přijali zprávu o smrti Tomka, který jako polský dobrovolník v mezinárodní legii bránil Ukrajinu a tam padl. Odpočívej v pokoji," informoval o Walentkově smrti na sociální síti Polský svaz MMA.

Walentek rozšířil řady sportovců, kteří v již déle než pět měsíců trvajícím konfliktu přišli o život. Jen pár dní po začátku války zemřel talentovaný biatlonista Jevhen Malyšev, jenž dobrovolně vstoupil do ozbrojených sil. Nejvyšší oběť položili i jednadvacetiletý fotbalista klubu Karpaty Lvov Vitalij Sapylo či o čtyři roky starší Dmytryj Martyněnko, který hájil barvy druholigového FC Hostomel.

Naposledy informovaly zdroje tento měsíc o smrti 20leté ukrajinské sportovní tanečnice Darji Kudelové, která zemřela v nemocnici v městě Kryvyj Rih poté, co její dům zasáhla ruská raketa.

Podle britských médií bojuje na ukrajinské straně více než 20 000 cizinců. O vstup do ukrajinských ozbrojených sil se přihlásili dobrovolníci z více než 50 zemí.

Reklama

Související témata: