Hlavní obsah

Velký tahák pro Eden. Šampion Kincl bude počtvrté obhajovat titul, má soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen několik desítek minut po oznámení podpisu smlouvy s Oktagonem MMA přichází další zásadní zpráva. Šampion tamní organizace ve střední váze Patrik Kincl se totiž představí již 8. června na fotbalovém stadionu v Edenu, kde na největší tuzemské akci v historii v bojových sportů bude obhajovat titul proti vyzyvateli Matěji Peňázovi. Mělo by se jednat o hlavní předzápas turnaje, kterému bude vévodit Odveta století mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. „Jsme přesvědčený, že po sportovní stránce předvedeme lepší zápas,“ kýve hlavou 34letý Kincl, pro nějž se bude jednat již o čtvrtou obranu šampionského trůnu.

Další velký zápas pro Oktagon v Edenu. Patrik Kincl proti Matěji Peňázovi.Video: Sport.cz

 
Článek

Vše tomu nasvědčovalo. O to víc po čerstvě podepsaném kontraktu s Oktagonem, kvůli němuž dal Kincl košem polskému gigantu KSW. Nyní se rodák z Hradce Králové předvede v titulovém zápase proti vytáhlému Peňázovi. „Patrik je určitě nejtěžší i nejzkušenější soupeř. Po posledních výkonech je i nejlepší. Je to to, co jsem chtěl a k čemu to směřovalo. V Oktagonu mám totiž za sebou devět zápasů,“ potvrzuje si pozici vyzyvatele 27letý dlouhán Peňáz.

Řežba pod otevřeným nebem na fotbalovém stadionu značí pro oba bijce novou zkušenost. „Netajím se tím, že nejsem úplně fanoušek open-air zápasů v MMA, což je ale čistě moje věc. Mám rád, když je to uzavřené v hale. Je to možná i z toho důvodu, že s těmito akcemi nemám moc zkušeností, ale těším se na to,“ usmívá se Kincl. „Jsem tu poprvé, nikdy předtím jsem tu na fotbale nebyl,“ líčí bezprostřední dojmy z místa jeho nejbližší rival.

Pro šampiona střední divize se bude jednat o čtvrtou obhajobu titulu. Předtím dokázal zdolat Francouze Alexe Lohorého, dlouholetého rivala Karlose Vémolu a naposledy Poláka Piotra Wawrzyniaka. „S Matějem se známe celkem dobře, v minulosti jsme pár kol absolvovali. Není důvod něco nahrávat na lidi umělým trashtalkem. Každého soupeře snažím hodnotit hodně vysoko, abych ho nepodcenil. To samé je i u Matěje,“ váží si soupeře Kincl.

Kincl představuje prototyp komplexního bojovníka, Peňáz naopak své soupeře často ukončuje před limitem. „Pro mě je to typický zápas, protože si myslím, že Patrik mě bude chtít hodit na zem. Má zbraně i v postoji, ale mám pocit, že naše zápasové plány jsou dané. Já se připravuji tak jako vždy. V momentě, kdy se mě bude chtít snažit hodit, tak abych to dokázal ubránit, po případě dokázal pracovat i na zemi,“ prozrazuje taktiku na tuzemské scéně neporažený Peňáz.

Jak bylo zmíněno, oba se znají. I to by mohlo ve vzájemném duelu hrát nepatrnou roli. „Známe se osobně. Trénovali jsme spolu v době, kdy jsem začínal s MMA. Byl jsem s Patrikem na sparinzích, kde mi ukazoval nějaké věci,“ líčí Peňáz, dle něhož se nedají čekat žádné slovní narážky. „Nikdy jsme spolu neměli žádný problém, pro mě je to jen sportovní výkon, kdo z nás z dvou bude ten večer lepší. K trashtalku není žádný důvod,“ souhlasí.

Patrik Kincl má jasno, kde bude působit. Vzal v potaz budoucnost i fanoušky.Video: Sport.cz

Papírová výhoda bude na Kinclově straně, který má s titulovými duely bohaté zkušenosti. Nastoupil do nich pětkrát v řadě. „Ve své hlavě jsem favorit já,“ pobavil se Peňáz, načež zvážněl. „V každé přípravě jsem to směřoval tak, že bych měl titulový zápas. Ve svou kondici hodně věřím a myslím si, že to nebude problém. Pokud porazím Patrika a získám titul, tak vyletím ve světovém žebříčku a boom to udělá i na domácí scéně. Je to další velký krok, stejně jako zkušenost z Contenderu,“ připomíná Peňáz neúspěšné usilování o smlouvu se slavnou bojovou ligou UFC v roce 2022.

Pro velkolepý galavečer na fotbalovém pažitu v Edenu se tak narýsovala druhá titulová bitva, tentokráte ve střední divizi. Vrcholem akce naopak bude souboj o pás šampiona polotěžké váhy mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Terminátor bude chtít rivalovi oplatit porážku z roku 2019, kdy drtivě padl v prvním kole na KO. „Z hlediska marketingu je tahle odveta pro lidi asi chytlavější, ale po sportovní stránce jsem přesvědčený, že předvedeme lepší zápas,“ věří si loňský Vémolův přemožitel Kincl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.