Hlavní obsah

Kincl se rozhodl, zůstává v Oktagonu. Košem dal Polsku, přemýšlel o Asii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dával si načas, nakonec se ale zdárně rozhodl. Elitní domácí bojovník MMA Patrik Kincl bude ve své pouti pokračovat v tuzemské organizaci Oktagonu MMA, kde si vybudoval pozici trojnásobného obhájce titulu ve střední divizi. Košem tak dal konkurenční polské KSW, která o jeho služby dlouhou dobu usilovala. Rozhodování z pohledu šampiona proto nebylo jednoduché. „Nakonec převážila vidina budoucnosti a i vybudovaná fanouškovská základna, kterou tady mám,“ líčí 34letý rodák z Hradce Králové.

Patrik Kincl má jasno, kde bude působit. Vzal v potaz budoucnost i fanoušky.Video: Sport.cz

 
Článek

Netrpělivost fanoušků je tak definitivně minulostí. Ti totiž s napětím vyhlíželi konečné rozhodnutí, které se neustále oddalovalo. Nyní je jasno o tom, že jeden z nejlepších českých bojovníků zůstává na domácí scéně.

Patriku, jak jste se nakonec rozhodl?

Zůstanu v Oktagonu. Rozhodoval jsem mezi polskou KSW a právě Oktagonem, ve finále rozhodovalo víc faktorů. Tím největším byla vidina budoucnosti, protože Oktagon má před sebou velké turnaje na fotbalových stadionech v Edenu či Frankfurtu, rozjíždí nové trhy a další rok to vypadá na projekt Tipsport Gamechanger ve střední váze. Líbí se mi, že to pořád posouvají a tlačí dopředu. Vidím se právě na téhle lodi.

Jiná organizace v úvahu nepřipadala?

Chvíli jsem přemýšlel, zda bych neoslovil třeba ONE Championship a podíval se zase někam jinam. Ameriku máme s Davidem (Dvořákem) nacítěnou, Evropu a Rusko beru ze svých zkušeností. Trochu jsem se viděl v Asii, ale nakonec jsem to hodil za hlavu a vydal se touhle cestou.

Byla jednání náročná?

Těžké to bylo i z pozice toho, že jsem vybíral mezi dvěma skvělými nabídkami. Mrzí mě, že se mi tenkrát nepovedlo získat titul v KSW (prohra s Robertem Soldičem - pozn. red.), měl jsem to tam jako velký cíl a sen, že bych to chtěl dokončit a stát se třeba prvním Čechem, kterému se to podaří. Nakonec převážila vidina budoucnosti a i vybudovaná fanouškovská základna, kterou tady mám. Promítl se na tom i poslední zápas, kde mě překvapilo, kolik lidí při mně stálo.

Jak vám bylo příjemné být v pozici toho, kdo si může určovat podmínky smlouvy?

Nepřijde mi, že bych si diktoval nereálné podmínky. Samozřejmě je mi příjemné, že se můžu odrazit i od nabídky od KSW, takže se neohodnocuji sám, ale jde to i z venku. Pokud by na to Oktagon nepřistoupil, nebo se k tomu aspoň nepřiblížil, tak bych mohl jít na druhou stranu. Ve finále jsem cítil, že mám po posledním vyhraném zápase dobré výchozí podmínky.

Úleva?

No jasně. Jde o moji budoucnost a možná o jeden z posledních kontraktů v kariéře. Určitě mi spadl kámen ze srdce.

Na čem jste se mimo jiné dohodli?

U mě je to především o mediálních povinnostech. V minulé smlouvě jsem to měl tak, že s každým dalším zápasem mi povinnosti narůstaly a ovlivňovalo to mou přípravu. Chtěl jsem si to vyjasnit a ideálně to dostat, aby mě to nerušilo třeba poslední týden před zápasem.

Na jak dlouho jste podepsal smlouvu?

Standardní smlouva bývá na dva roky.

Jaká byla reakce KSW, když jste jejich nabídku nakonec odmítl?

Komunikaci s KSW řešil Artur Gwóźdź (Kinclův manažer), ale myslím si, že jsou na tyhle situace zvyklí. Některá jednání prostě nedopadnou a tohle bylo jedno z nich.

Hlavní myšlenka tedy je, že se nyní stanete jednou z největších tváří Oktagonu?

(přemýšlí) Nevím, jak to bude, ale v Čechách si myslím, že jo. Tím, že nás čekají velké akce, kde bych se chtěl představit, tak věřím, že budu jednou z hlavních tváří. Přece jen jsem jednička žebříčku P4P (napříč všemi vahami), takže je o co se opřít.

Co nyní? Nelákal by vás třeba zápas v Edenu?

Lákal. Eden je první takhle velký turnaj v Čechách a v důchodu se na to bude vzpomínat krásně. Frankfurt bude zase největší dosavadní galavečer Oktagonu v historii, což bych v důchodu rád přidal k Edenu. Teď je ale vše ve hvězdách, ještě není vše potvrzené a domluvené. Nechci nikoho zbytečně nalákat.

Jak jste na tom zdravotně?

Naskočil jsem do přípravy, ve finále to nesměřuji čistě na Eden, ale chci se vrátit do ostřejší přípravy. Uvidíme, co nám osud přinese.

Reklama