Hlavní obsah

Vémola doráží na Kincla: Po zápase si myslel, že prohrál. Šampion vrací úder

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od jejich dlouho očekávané odvety v kleci sice uběhly už skoro dva měsíce, přesto český „Terminátor“ Karlos Vémola nemůže na jednoznačnou porážku s rivalem Patrikem Kinclem jen tak zapomenout. „Jediné, co jsem se nikdy nenaučil, je prohrávat,“ vysvětluje Vémola v rozhovoru Cesta bojovníka, kde dal nahlédnout i pod pokličku toho, co se dělo bezprostředně po skončení zápasu. Podle jeho slov měl být dokonce Kincl smířený s porážkou, šampion si ale tato slova nenechal líbit.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola (vlevo) a Patrik Kincl bezprostředně po závěrečném gongu.

Článek

„Když skončil zápas, tak jsem šel a říkal jsem: ´Pás je v pr*eli, viď?´. On na to odpověděl, jako... On to akceptoval. On sám si myslel, že prohrál. Však i David Kozma, jeho nejlepší kamarád, po čtvrtém kole říkal, že už to bude těžko otáčet. Pár lidí to tak vidělo," říká přesvědčivě Vémola u mikrofonu s populárním slovenským rapperem Rytmusem.

Za několik minutek byl opak pravdou. Všichni tři sudí rozhodli o drtivé Kinclově výhře na body, pro něhož hrál i fakt, že na rozdíl od jeho rivala neutrpěl žádné výrazné poškození v obličeji. „Člověk by se tomu zasmál, ale vsadím levé vajco, že tenhle nesmysl pár volů vezme vážně a bude mi to chodit do komentářů a zpráv. Něco jako s tím udáním k vymyšlené kauze, ke které se Karel doznal. Holt těch úderů v zápase proběhlo víc, než jsme si mysleli," reagoval na sociálních sítích třiatřicetiletý Kincl.

Vémola zopakoval i to, že byl v průběhu zápasu přesvědčený o svém bodovém vítězství. „Byl jsem přesvědčenej, že ten zápas vyhrávám tím svým tlakem. Kdybych tušil, že je to jinak, tak tam v čtvrtém a v pátém kole prostě vletím. Lidi, co mě znají, to moc dobře vědí. Bylo by mi úplně jedno, jestli by mi dal KO nebo mě uškrtil na submisi, prohra je totiž furt prohra," říká.

Bodovou porážku přesto nemá rozhodčím za zlé. „O vítězi rozhodují rozhodčí, já si to v kleci můžu ukončit sám, což jsem bohužel neudělal. Neukončil jsem šampiona a prohrál jsem, to je jasné. Mě na tom mrzí jen to, že jsem nevěděl, že prohrávám. Kdyby ano, tak tam prostě vlítnu, ukážu lidem, že to srdce fakt mám. Nechal bych tam prostě fakt všechno. Jak po zápase řekl i rozhodčí Touš, na rozdíl od Kincla jsem byl připravenej tam klidně i chcípnout," rozpovídal se osmatřicetiletý válečník.

Foto: Oktagon MMA

Patrik Kincl (vlevo) v souboji s Karlosem Vémolou.

V zápase rozhodlo i to, že Vémolovi nevycházela jeho dominantní zbraň – strhy a následná kontrola soupeře na zemi. „Rozhodilo mě, že jsem ho nedokázal hodit. Na druhou stranu, on se na zápas připravoval dlouhých pět let. Nesoustředil se na nic jiného, byl posedlej odvetou se mnou. Za tak dlouhou dobu se dá stihnout spousta práce. Udělat si doktorát, vystudovat vysokou školu," popisuje dlouhou cestu k odvetě.

Pro dlouholetého rivala, se kterým aktuálně má nerozhodnou bilanci, přesto měl slova chvály. „Jak jsem ale říkal už před zápasem, i když ho nemám rád, on je jeden z nejchytřejších zápasníků. A udělal to prostě fakt chytře," uznal Kinclovy kvality. „Myslel jsem si, že ho budu honit po ringu a budu zkracovat vzdálenost a hodně se hýbat. Místo toho přišel on za mnou, což asi nikdo neočekával," přemítá nad situací.

Řeč padla i na Vémolův rozmlácený obličej, který se pořádně vybravil především v koncovce zápasu. „Když ti někdo dá bombu, která bolí, tak uhneš a ustoupíš. Jenže, když tě někdo oťukává stokrát za sebou a žádnou bolest necítíš, tak nemáš důvod někam uhýbat. Kdyby mě to bolelo, tak bych tam fakt nezůstával," vysvětlil Vémola, kterého již 29. července čeká návrat zpět do klece. Na turnaji Oktagon 45 na pražské Štvanici změří síly s Argentincem Lucasem Alsinou. Porážku s Kinclem má ale stále v hlavě.

„Prohra mě vždycky vykolejí, ale zrovna tahle mě zničila až tak, že si říkám, že když už nemám na to porážet kluky, které jsem dřív bez problému porážel, tak asi chci udělat nějaký závěr roku a ukončit kariéru. Cítím, že touhle prohrou nastal můj čas. Držím slovo a nastoupím do zápasů, které jsme si s Oktagonem domluvili. Přes to nejede vlak," povídá Vémola, pro něhož by kariéra měla skončit odvetou Zápasu století s Attilou Véghem, která by měla být v plánu na konci letošního roku.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola se vrací do klece zápasem na turnaji Oktagon 45.

Ani případná výhra nad slovenskou legendou by myšlenkové pochody nezměnila. „Pokud se mi ho podaří porazit, tak nevidím motivaci, která by tam dál byla. A já potřebuju mít v sobě oheň a důvod vstávat. Neříkám nikdy. Může se stát, že přijde Ondřej Novotný a řekne, že můj sen byl zápasit na fotbalovém stadionu a že to s Attilou to mám 1:1 a dali bychom si trilogii na Slavii ve Edenu. Samozřejmě řeknu, že ano. To stejné, když zavolají Poláci a řeknou, že mají fotbalový stadion, na kterém si to rozdám s Mariuszem Pudzianowskim. Samozřejmě řeknu, že ano," nabízí možné varianty, které by ho mohly od přesvědčení o konci kariéry bojovníka vrátit zpět do klece.

Reklama