Hlavní obsah

Vémolův soupeř si věří: Jsem přesvědčený, že ho porazím. Znám cestu k vítězství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má před sebou jeden z největších zápasů kariéry, na nějž se patřičně připravuje. Slovenský bojovník MMA Samuel „Pirát“ Krištofič se 29. prosince v jedné kleci postaví českému „Terminátorovi“ Karlosu Vémolovi, s nímž měl v minulosti dlouhá léta spor. A i když rodák z Bratislavy přiznává, že tehdy by patrně prohrál, nyní je připraven postarat se o velké překvapení. „Jsem přesvědčený, že se mi to povede a že je v mých silách vyhrávat velké zápasy,“ věří si 34letý fighter, který byl kvůli řežbě s Vémolou ochoten ustoupit i z váhových podmínek. Zápasit se totiž bude v domluvené váze do 88,5 kg.

Jsem zvědavý, komu bude fandit Attila. Jestli mně, nebo Pirátovi, ptá se Karlos Vémola. Do O2 areny chystá speciální lokty.Video: Sport.cz

 
Článek

Bitva Vémoly s Krištofičem okoření v pražské O2 areně turnaj Oktagon 51, v němž jako hlavní zápas figuruje souboj o titul střední váhy mezi šampionem Patrikem Kinclem a slovenským vyzyvatelem Vlastem Čepem. Český „Terminátor“ však má jasno, který duel diváky bude zajímat víc. „Sice nejsme hlavní zápas večera, ale jsme největší tahák. Většina lidí půjde na nás, ne na Čepa s Kinclem. Jsme hlavní tahák a bude to zajímavý fight pro fanoušky,“ vysvětluje Vémola v pořadu Tváří v tvář.

Překvapilo vás, jak poklidné to mezi vámi a Vémolou aktuálně je?

Nepřekvapilo. Už jsme si toho za tu dobu řekli hodně. Možná jsem byl před těmi čtyřmi lety víc temperamentní. Ale myslím si, že celá ta předzápasová debata se nese v poklidnějším duchu. Nijak mě to nepřekvapilo.

Už tedy postupem let vaše nenávist opadla?

Myslím, že oba strašně chceme zápas a jsme rádi, že máme s kým bojovat. O to lepší, že si můžeme vyřešit nevyřízené účty. Teď už se spíš soustředíme na ten konkrétní den, až se postavíme proti sobě a pustíme se do sebe.

Jste rád, že k zápasu dojde po těch letech sporů až teď?

Neříkám, že jsem radši, ale objektivně umím posoudit, jak jsem na tom tehdy byl technicky, zkušenostně či silově. Byl jsem na začátku. Tehdy mě vyzýval víceméně v době, kdy jsem šel z amatérů mezi profesionály. Objektivně můžu říct, že on byl tehdy na vrcholu svých sil. Tenkrát by jeho vítězství bylo pravděpodobnější než teď.

Za ty roky už tedy na něj znáte recept?

Od té doby jsem viděl spoustu zápasníků, kteří proti němu ukázali světlé momenty. Rovněž jsem viděl, kudy může vést cesta k vítězství. To všechno jsou jen a jen bonusy pro mě.

Věříte, že na Vémolu vyzrajete?

Jsem přesvědčený, že se mi to povede a že je v mých silách vítězit velké zápasy. Teď to potvrdím.

Co vás nejvíc naštvalo z toho, co se mezi vámi za ta léta namluvilo?

Asi to, že znevažuje moje výsledky a moji práci… Je asi normální, když člověk na něco dře a přijde někdo, kdo to znevažuje. Ještě když je z toho stejného prostředí a ví, kolik je za tím úsilí a práce. Naštvalo mě to. Stále ale mám úctu k tomu, co dokázal. Dokázal velké věci.

Nyní půjdete do zápasu v domluvené váze do 88,5 kg. Mění se podle toho nějak příprava?

Příprava je jiná, ale ne kvůli tomu, že jdeme vyšší váhu, ale kvůli Karlosovi, který je jednostranný bojovník, přičemž v té jedné věci je hrozně silný. Všichni víme, že v dnešní době je pozoruhodné, když někdo neustále používá jednu věc a vychází mu to. Příprava se podle toho přizpůsobila, abych mu dokázal odolávat a bránit takedowny.

Je vyšší váha výhoda spíše pro něj?

Asi ano. Ale kvůli tomu, že se mnou nechtěl jít 84, ale s Kinclem ano, tak jsem buď ten zápas nemusel přijmout, nebo v něčem ustoupit. Pro mě je to tak velký zápas, že jsem si řekl, že do toho půjdu.

Vaším trenérem je Attila Végh, přemožitel Vémoly, s nimiž by se měla příští rok uspořádat odveta Zápasu století. Co vám na Karlose poradil?

Poradil mi, jak být úspěšný, ale co přesně, to si nechám pro sebe. (smích) Kamarádi si to nechávají mezi sebou a nevytahují to na kamery. I když si jsem jistý, že to, co řekl Karlos, není pravda. Spíš se mi víceméně chtěl zase dostat do hlavy a nějak mě tím rozhodit. To samozřejmě nepřišlo, beru to jako jeho hru, a jak jsme si řekli, vše se ukáže 29. prosince v kleci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články