Hlavní obsah

Vítej zpět! První Češka v UFC zažila návrat snů. Jako namazaný stroj přejela soupeřku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantazie. Česká republika může opět slavit. Snový návrat do nejprestižnější bojové organizace totiž předvedla historicky jediná Češka v UFC Lucie Pudilová. Příbramská rodačka dominantním výkonem nedala Číňance Yanan Wu sebemenší šanci a v koncovce druhého kola ji nekompromisně ukončila. Comeback mezi elitu se tak povedl ve velkém stylu.

Foto: Jeffrey Swinger, Reuters

Lucie Pudilová se v souboji s Yanan Wu pokoušela i o škrcení.

Článek

Pudilová chtěla do zápasu vstoupit aktivně. První náznak strhu ale soupeřka dokázala zachytit a po krátkém klinči se přešlo zpět do postoje. Česká zápasnice se předchozím neúspěchem odradit nenechala. Další pokus jí vyšel učebnicově, tentokráte z toho byl ukázkový takedown, který Yanan Wu nedokázala odrazit a zápas tak pomalu a jistě začal psát vítězný příběh.

Češka rychle získávala půdu pod nohama. A nechybělo mnoho, aby se její z počátku nenápadný half guard nevyklubal v úspěšnou submisi. Tlak pokračoval, Wu se ale až v koncovce prvního kola dokázala dostat z nejhoršího a s vypětím všech sil se postavila na nohy, kde u pletiva mohla odpočítávat poslední vteřinky. První pětiminutovka připomínala spíše hru kočky s myší.

Čínská protivnice se začala konečně trochu projevovat až v úvodu druhého kola. Z jejího repertoáru přišly tvrdé kopy, které však neměly potřebnou sílu a pro Pudilovou žádné nebezpečí nehrozilo. Stejnou mincí však oplácela také příbramská rodačka. Té se při krátkém klinči povedlo ve stylu juda přehodit rivalku na zem, což byl začátek konce.

Nejprve hrozil konec přes submisi. Pudilová našla háčky pod bradou soupeřky, pokoušela se utáhnout škrcení, ale patřičný úspěch to nemělo. Vadit to přesto nemuselo. Češce se povedlo přejít do plného mountu, nabrousit lokty, které následně doslova ztloukly pasivně se bránící soupeřku. Konec v čase 4 minuty a 4 vteřiny druhého kola! Pudilová tak po více než čtyřech letech mohla slavit další výhru v UFC.

Češka si atmosféru v nejprestižnější bojové organizaci užívala každým douškem, v pozápasovém rozhovoru to dala náležitě najevo. „Nemohu uvěřit, že jsem zpátky v UFC, jsem nesmírně šťastná," řekla nadšeně směrem k publikum v Salt Lake City.

Osmadvacetiletá svěřenkyně irského kouče Kavanagha potvrdila fantastickou formu. Z posledních sedmi duelů se jí povedlo pošesté zvítězit, tentokráte mezi elitou. Číňanka Yanan Wu v zápase nepředvedla vůbec nic a s vysokou pravděpodobností ji čeká konec v UFC. Pudilová naopak prožívá „zmrtvýchvstání" a bude se snažit prodrat na příznivější pozice.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.