Hlavní obsah

Překvapení! Neporažený Fury brzy zpět v ringu?

New York

Britský boxer Tyson Fury před několika týdny dokázal z cesty odklidit další překážku, kterou byl Deontay Wilder. Završení trilogie sklidilo obrovský ohlas a britský zápasník tak dokázal obhájit pás šampiona organizace WBC. Otázkou ale zůstává, s kým se Fury potká v následujícím zápase. Podle posledních informací je ve hře předběžné datum, které poukazuje na začátek příštího roku.

Foto: Nicola Adams

Furymu se povedlo knokautovat soupeře.

Článek

Ve hře bylo několik jmen, avšak ani jedno z nich nepřipadá v úvahu. Anthony Joshua a Oleksander Usyk mají před sebou odvetný zápas, čtvrtý zápas proti Deontayi Wilderovi by britskému zápasníkovi pro změnu nedával smysl. Další kvalitní jména v těžké váze se pochopitelně nabízejí, což potvrdil také promotér Bob Arum.

„S kým bude Fury zápasit rozhodne on sám. Pokud se zápas uskuteční ve Velké Británii, tak v úvahu připadají dvě jména – Dillian Whyte a Joseph Joyce," nechal se slyšet promotér.

Foto: Sportbible

Tyson Fury poslal ve třetím vzájemném zápase Deontaye Wildera k zemi.

„Tyson měl posledních pět zápasů v Americe. Je velmi důležité, aby se vrátil zpět do rodné Velké Británie, kde má spoustu fanoušků. Když bude zápasit v Británii a pak zase v Americe, tak s sebou přivede minimálně deset tisíc Britů," pokračoval Arum.

Vrátí se Fury do ringu dříve?

Na otázku, kdy bude Fury opět zápasit, odpověděl promotér Arum velmi překvapivě. Oproti předpokladům, které hovořily o dlouhé pauze, by se „Gypsy King" mohl zpět do ringu vrátit mnohem dřív, než se čekalo.

„Spolupromotér Frank Warren letí do Manchesteru, aby se setkal s Furym a prodiskutovali možný termín. Může to klidně být březen nebo duben, ale ne později," reagoval Arum.

Sám promotér Bob Arum se netají tím, že by se mu líbil zápas mezi Furym a Usykem.

„Je to chlápek, který by dal Furymu nejvíce zabrat. Doufejme, že k tomuhle zápasu někdy dojde," řekl promotér, který ve druhém duelu mezi Usykem a Joshuou nedává druhému jmenovanému žádnou šanci.

Reklama

Související témata: