Hlavní obsah

Procházka zná dalšího soupeře! Proti Evropanovi chce ukázat mistrovství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Není čas ztrácet čas. Tohoto rčení se držel Jiří Procházka při domlouvání svého dalšího duelu ve slavné UFC. Dalším soupeřem českého samuraje bude Rakušan Aleksandar Rakič. Nejlepší český MMA zápasník se představí na turnaji UFC 300 v Las Vegas již 13. dubna.

Foto: UFC

Archivní snímek Jiřího Procházky před jeho posledním duelem v UFC.

Článek

O souboji s po zranění navrátivším se Rakičem se přitom spekulovalo už delší dobu. Rakušanovi se srbskými kořeny totiž odpadl soupeř z lednového turnaje UFC 297 v Torontu, jako náhradu za Poláka Jana Blachowicze si vybral českého samuraje, s nímž si zápas domluvil na sociálních sítích. „Uvidíme, jestli má samuraj takové koule,“ přidal Rakič pichlavou poznámku.

31letý Procházka, který je aktuálně žebříčkovou dvojkou polotěžké divize s odpovědí dlouho neotálel, soupeři ale vzkázal, že nejdříve bude zápasit až v únoru či březnu. Na zápas nakonec dojde ještě o něco později. Všechny strany se totiž po oficialitě ze strany UFC dohodly na konkrétním termínu.

Bojovat se bude v 13. dubna v Las Vegas na očekávané jubilejní akci UFC 300, kde šéf nejprestižnější bojové organizace světa touží postavit velkolepou kartu s nejlepšími bojovníky organizace. Česká stopa v podobě Procházky na ikonickém místě chybět nebude.

„Chtěli jsme do dalšího zápasu někoho z první pětky žebříčku. Původně jsme čekali na to, jak dopadnou lednové zápasy v polotěžké divizi a podle toho bychom volili soupeře. Janek (Jan Blachowicz - pozn. redaktora) se ale zranil a vyvstala hned možnost zápasu s Rakičem,“ uvedl pro Sport.cz Procházkův trenér a manažer Martin Karaivanov.

„Jsem rád, že zápas je oznámen v tak brzkém termínu, což mi dává jistou volnost a i náboj do přípravy. Těším se na celý proces k tomu jít tam ukázat mistrovství. Teď mám dostatek času vypilovat věci, které jsem započal už v přípravě na Pereiru. Teď je to potřeba jen prohloubit a pár věcí trochu pozměnit, protože soupeř je silovější a houževnatý. Za takového soupeře jsem ale rád. Jdeme pro to! Vítězství!“ srší odhodláním český bojovník.

Zápas slibuje nejen odlišný způsob boje přímo v kleci, ale i střet zcela různých přístupů k trash talku. Zatímco Procházka dlouhodobě potvrzuje roli samuraje - gentlemana, Rakič nejde pro ostřejší slova daleko. Pro druhého jmenovaného nehraje do karet ani dlouhá zdravotní pauza, kvůli níž nebojoval od května loňského roku.

„Jako záskok na lednový termín to nepřicházelo v úvahu, řešili jsme březen jako první možný termín. Nakonec se zápas uskuteční o měsíc později na jubilejním turnaji UFC 300,“ dodává k postupu vyjednávacích procesů Karaivanov.

31letý nejúspěšnější český bojovník tak relativně rychle po listopadové titulové porážce s Brazilcem Alexem Pereirou, s nímž padl ve druhém kole a prohrál po dlouhých sedmi letech, dostává možnost, jak napravit renomé. Dá se navíc očekávat, že vítěz souboje se výrazně přiblíží k titulové šanci. Právě k tomuto cíli směřuje mysl i pozornost jak Procházky, tak jeho trenérského týmu.

Reklama

Související témata: