Hlavní obsah

Strach o šampiona. Britovi po brutálním KO našli mozkové krvácení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takovou dohru nikdo neočekával. Britský boxer Connor Coghill skončil týden po devastujícím prohře v nemocnici, stěžoval si na opakovanou bolest hlavy. To, co doktoři objevili šokovalo a spojilo celý svět bojových sportů.

Foto: Profimedia.cz

Britskému boxerovi Connoru Coghillovi bylo diagnostikováno mozkové krvácení

Článek

Je to risk, který každý zápasník, jenž vstoupí mezi šestnáct provazů podstupuje. I když o něm všichni ví, jeho jméno zůstává mnohdy nevyřčeno. Za zápas dostane boxer desítky, někdy i stovky úderů do hlavy, z čehož následně logicky může občas vyplynout krvácení do mozku, či ještě nějaké horší zranění.

Nejčerstvější obětí je osmadvacetiletý Coghill, oblastní šampion pérové váhy, kterého ve vzájemném zápase ve 12. kole ukončil Brit Hopey Price (rozhodčí odmával zápas potom, co Coghill skončil čtyřikrát na zemi - pozn. red.). Pro rodáka ze severoanglického Hullu se jednalo o první profesionální kariérní porážku, série čtrnácti výher se mu z ničeho nic rozplynula, Coghill byl pochopitelně naprosto zdevastovaný.

Kdyby ale jenom věděl, že to není zdaleka to nejhorší, co si ze Sheffield arény odveze. I týden po porážce pociťoval boxer, jenž nastupuje v pérové váze nesnesitelnou bolest hlavy, která se mu neustále vracela. Rozhodl se tedy zajít pro jistotu k lékaři. A diagnóza byla ještě tvrdší, než KO od soupeře. Coghill má krvácení do mozku.

Stav bývalého šampiona je stabilizovaný, informoval o tom jeho trenér na sociální síti X. „Pro Connora je to samozřejmě zdrcující zpráva, protože box byl jeho životem od útlého věku. Všichni v Stefy Bull Promotions se modlí za úplné uzdravení a přejí mu pevné zdraví. Budeme vás všechny informovat,“ napsal Stefy Bull.

Podobných případů, kdy si boxer odnesl ze zápasu zranění mozku najdeme v historii nepočítaně, případ Coghilla vypadá zatím celkem nadějně. Celý svět bojových sportů se bude modlit za to, aby se Brit plnohodnotně zotavil a jednoho dne snad možná i vrátil mezi provazy.

Reklama

Související témata: