Hlavní obsah

Tragédie! Mladý boxer zemřel po kolapsu v ringu, rozhodčí jen přihlížel

Další tragická událost otřásla světem boxu! Během profesionálního zápasu v hlavním městě Zimbabwe mezi čtyřiadvacetiletým Tauraiem Zimunyou a Tinashem Majonim byl první z jmenovaných knokautován ve třetím kole poté, co rozhodčí několik vteřin jen přihlížel tomu, jak Tinashi buší do zcela bezbranného mladíka. Celý případ bude ještě prošetřován. Video obsahuje záběry z incidentu (jen pro silné povahy!).

Jen pro silné povahy. Tragická událost z boxerského zápasu v Zimbabwe.

 
Článek

Šokující scéna se odehrála ve třetím z původně šestikolového zápasu v Harare. Zimunya, který je synem uznávaného amatérského boxera Samsona, obdržel od svého protivníka několik tvrdých úderů do hlavy poté, co na něm bylo jasně vidět, že je těžce otřesený a již se nemůže bránit.

Rozhodčí však zápas přerušil až když Zimunya skončil na zemi v bezvědomí. Čtyřiadvacetiletý boxer byl v ringu ošetřován zdravotníky, ale marně. Z bezvědomí se již neprobral a po převozu do nemocnice zemřel na krvácení do mozku.

Foto: @Eradajaye_Obaro, Twitter

Boxer Taurai Zimunya.

Generální tajemník Zimbabwské národní rady pro kontrolu boxu a zápasu uvedl, že vyšetřování smrti mladého bojovníka začne až po uplynutí období smutku. V prohlášení vydaném radou je uvedeno, že na místě byla mladíkovi poskytnuta veškerá dostupná pomoc.

Reklama