Hlavní obsah

Tragédie. Neporažený osmnáctiletý boxer zemřel po sparingu na ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragických neštěstí ve světě boxu přibývá. Po nedávném úmrtí jihoafrického boxera Simisa Butheleziho, který bojoval s neviditelným soupeřem, přišla další smutná zpráva z afrického kontinentu. Ve věku 18 let zemřel neporažený nigerijský boxer Miracle Amaeze.

Boxer Miracle Amaeze zemřel po sparingu na ulici.

Článek

Mladík byl vycházející hvězdou polotěžké váhy do 93 kg a mnozí jej označovali za jednu z největších afrických boxerských nadějí. Osudným se mladému Amaezenu stal sparing s na první pohled těžším soupeřem.

Oba boxeři se rozhodli pro trénink ve městě Lagos přímo na ulici, a tak mu přihlíželo několik místních obyvatel. Ti tak mohli vidět, že Amaeze dostal několik dost ostrých ran. Po skončení sparingu viditelně otřesený mladík začal omdlévat a jeho trenér ho musel podpírat.

Osmnáctiletý boxer však zkolaboval a přítomní se mu snažili poskytnout první pomoc. Amaeze byl převezen do nemocnice, kde krátce poté zemřel. Na sociálních sítích se objevily záběry jak ze zápasu, tak i z pokusu o záchranu talentovaného mladíka (video v příspěvku níže).

Amaeze za svou krátkou kariéru ovládl oba své profesionální zápasy, z toho ten druhý na začátku července. Oba duely skončily knokautem soupeře v prvním kole.

Nigerijská boxerská organizace nyní vydala prohlášení, ve kterém bojovníky žádá, aby v trénincích dbali na bezpečnost svou i svých soupeřů. Zároveň vyjádřila upřímnou soustrast rodině a přátelům zemřelého mladíka.

Reklama