Hlavní obsah

Žádný průšvih! V Americe propukla česká radost

Praha

Cesta domů přes oceán bude vítězná. Česká zápasnice MMA Magdaléna Šormová opět nezaváhala a připsala si čtvrtou výhru v řadě. Tentokrát na body. Nad sobotním českým ránem porazila pod organizací Invicta v Kansas City Američanku Kay Hansenovou. „Nevím, jestli si pamatuji kolo po kolu, ale na konci jsem si říkala, že to bylo docela i štěstí, protože jsem nevěřila, že výhru dají rozhodčí mně,“ přiznala po zápase pro Sport.cz třicetiletá zápasnice z hotelového pokoje.

Foto: Archiv: Magdaléna Šormová

Magdaléna Šormová (vlevo) a Kay Hansenová před bojem. Po třech kolech slavila Češka.

Článek

Nohy na stole, úsměv na tváři a čtvrtá výhra v řadě. Cestování do Ameriky zabralo nekonečných čtyřicet hodin místo původních šestnácti. Poté nepopulární shazování kil a na konec zápas, který dopadl podle přání. Vítězná premiéra pod prestižní stájí Invicta.

„V prvním kole jsem zaspala, říkala jsem si, že to je docela průšvih. Ve druhém jsem to trochu otočila, ve třetím taky, ale závěr nebyl úplně pozitivní. Přišla jsem o pozici a sama jsem málem arm bar dostala. Musím poděkovat Pršímu, tentokrát vážně, jedna jeho rada mi dost pomohla na pár sekund. Vydržela jsem než zazvonil zvonec a zápasu byl konec," zhodnotila Šormová krátce průběh duelu.

Čekala tvrdou a o jedenáct let mladší sokyni, která vydrží kopy, kolena, lokty. Stalo se. Přesto mladá, nadějná zápasnice musela zkousnout porážku. A to na domácí půdě.

„V prvním kole jsme byli biti, ale nepanikařili jsme, jen jsme upravili taktiku. Soupeřka byla hodně dobrá a tvrdá. Potom byla Magda obě kola lepší na kleci, jen se nám nepovedl závěr. Jinak super. Myslím, že lidi byli spokojeni, zápas byl nahoru, dolů. Nejeli jsme takovou dálku kvůli dvou minutám," přidal svůj komentář trenér Daniel Barták.

Co bude dále? "Chtěla bych mít zápas v UFC, možná hlavně právě pro prestiž organizace," řekla už před odletem Šormová, která tréninky MMA ladí s prací provozní v Jídelně kuchařek bez domova. Zde tráví i 60 hodin týdně.

Magdaléna Šormová a její focení a natáčení před galavečerem v Kansas City.Video: Archiv: Daniel Barták

Reklama

Související témata: