Hlavní obsah

Adam Ťoupalík vyhrál na úvod cyklistické sezony závod Umag Trophy

Cyklista Adam Ťoupalík vyhrál jednorázový závod Umag Trophy v Chorvatsku a připsal si tak vítězství hned při prvním startu v sezoně. Člen elitního českého týmu Elkov-Kasper uspěl po 139 km ve spurtu tříčlenné vedoucí skupiny.

Foto: Michal Červený

Adam Ťoupalík (vpravo). Ilustrační foto.

Článek

Šestadvacetiletý Ťoupalík jel na Istrii aktivně celý závod. Do úniku se dostal už v prvním z pěti okruhů, a když jeho skupinu po sto kilometrech peloton dojel, vydal se mistr republiky z roku 2020 do dalšího úniku v posledním kole. Ve spurtu pak předčil své kolegy uprchlíky Jana Christena ze Švýcarska a Nizozemce Darrena van Bekkuma.

"Když nás 40 km před cílem dojeli, tak jsem si říkal, že se cítím dobře a nemuselo by to být ztracené. Naštěstí jsme všichni tři spolupracovali a taktizovat se začalo až tři kilometry před cílem. V úplném závěru rozjel spurt Švýcar a za ním Nizozemec. Já jsem si to nechal až na posledních 200 metrů a vyšlo to," uvedl Ťoupalík v tiskové zprávě Elkov-Kasper. Osmé místo obsadil Pavel Kelemen z druhého českého týmu ATT Investments.

Táborský rodák Ťoupalík se stal druhým českým vítězem Umag Trophy po bývalém týmovém kolegovi Aloisi Kaňkovském, jenž vyhrál v roce 2019. V minulých dvou letech marně útočil na vítězství Tomáš Bárta, jenž byl v roce 2021 třetí a loni druhý.

Reklama

Související témata: